Most szól:
Vezeti:
×
2019.01.03 Csütörtök . 09:34

5 kérdés, amit az udvarias emberek soha nem tesznek fel

Dolgok, amiket szintén nem árthat tudni.

Az apró, rövid, érdeklődő beszélgetések mindig jól jönnek, főleg ha új társaságban vagyunk, vagy épp új munkahelyre kerültünk. Azonban vannak olyan kérdések, amiket úgy mond nem illik feltenni, mégis nagyon sokan előszeretettel "használják" őket.

Íme a leggyakrabban elkövetett udvariatlan kérdések:

1. Ő az édesanyád?

Ha nem tudod biztosan milyen kapcsolat van az előtted állók között, inkább hallgass és figyeld meg a viselkedésüket. Nagyon sértő lehet az összehasonlítás olyan emberek számára, akik például nem kedvelik egymást. Ugyanígy azzal is zseniálisan mellé lehet lőni, hogy "ti jártok?".

2. Mióta vagytok együtt?

Ha valakik együtt jönnek egy buliba, vagy éppen közösen vacsoráznak, közel sem biztos, hogy együtt vannak. Lehet, hogy simán csak ezer éve jó barátok. Ha a "pár" nem hozza szóba a kapcsolatukat, és nem kezdenek el erről beszélni, nem illik szóba hozni. Történhetett a múltban félreértés kettejük között ebben a témában, amiről te nem tudsz, és ilyenkor kellemetlen sérelmek jöhetnek fel az érintettekben. Itt is abszolút jobb választás inkább hallgatni.

3. Mikor szeretnétek gyermeket?

Talán a leginkább udvariatlanabb kérdés az, hogy mikor érkezik a gyermek. Honnan tudod, hogy például szeretnének, csak nem sikerül nekik, vagy éppen egyáltalán nem szeretnének gyereket? Nagyon nagyon kényes téma lehet ezt szóba hozni, ugyanis rengeteg párkapcsolatban a gyermekkel kapcsolatos kérdések okozzák a konfliktusokat. Szóval ha egy kérdést tiltólistára helyezhetünk az ez lenne. Na meg talán még az, hogy "mikor lesz lánykérés és mikor költöztök össze?"

4. Miért van rá szükséged?"

Lehet, hogy embereknek vannak furcsa szokásaik, de honnan tudod, hogy neked nincsenek? Lehet amit te természetesnek gondolsz, az más számára teljesen szürreális. Valakinek 5 kutyája van vagy 4 macskája? Na és? Ne kérdezd meg tőle, hogy mi szüksége van erre, hiszen ha ő így érzi jól magát, akkor tegyen így.

5. Mennyibe került?

Szintén nem illik más pénztárcájában turkálni. Ha rákérdezel valaminek az értékére, valószínűleg azért teszed, mert sejted, hogy nem volt olcsó. Ha valami extra márkás termékről van szó, inkább keress rá a neten úgyis fenn van, mint hogy kellemetlen szituációba kerülj. Honnan tudod, hogy az illető nem ajándékba kapta a gazdag amerikai keresztszülőktől, vagy nem spórolt rá hónapokon keresztül?

S mi van akkor, ha te kerülsz ilyen helyzetbe? Mit lehet olyankor tenni, ha kellemetlen kérdést szegeznek neked?

1. Válts témát!

2. Vicceld el a dolgot!

3. Válaszolj illedelmesen!

Forrás: Brightside

Lead: Unsplash