Most szól:
Vezeti:
2019.01.03. Csütörtök 09:11

7 tipp, hogy megóvd az autód a tolvajoktól

Dolgok, amelyeket soha nem árt, ha tud az ember.

Valószínűleg mindannyiunk "rémálom listáján" szerepel az a pont, hogy ellopják a kocsinkat. Mint tudjuk, az esetek nagy százalékában nem lesznek meg az ellopott autók, így ha reggel hűlt helyét találjuk kis kedvencünknek, akkor kezdhetünk beletörődni abba, hogy soha többé nem látjuk viszont.

Amelett, hogy nyilván nincs kedvünk és valószínűleg spórolt pénzünk sem új kocsit venni, az emlékeket és élményeket is nagyon sajnáljuk, melyek az autónkhoz kötöttek minket.

Sok esetben nem tehet róla az ember, ha pont az ő járművére esik a választás, azonban vannak olyan trükkök, melyekkel esetlegesen megelőzhetjük a bajt. Íme mutatunk nektek néhányat, hogy soha ne kelljen arra ráeszmélnetek, hogy ellopták az autótokat.

1. Az értékes dolgokat tedd be a csomagtartóba!

Az egy dolog, hogy kívülről nem látszik, azonban a tolvajoknak általában nagyon kevés idejük van, így örülnek, ha az ajtót kinyitják, a csomagtartóval nem igazán szoktak törődni. Szóval például táskát, bőröndöt, laptopot érdemes inkább eldugva tárolni.

2. Kivilágított helyen parkolj!

Egy tolvaj elmondaása szerint, soha nem törnek fel olyan autót, mely kivilágított helyen áll. Sötétben parkolókat viszont annál inkább.

3. Vedd le a rádió előlapját!

Egy apró mozdulattal el lehet távolítani a rádiók előlapját, amit elrejtesz valahol a kocsiban, vagy ha úgy érzed, felviszed magaddal a lakásba. Ha egy tolvaj azt látja, hogy nincs a rádión előlap, azt hiszi hiányzik és inkább tovább áll a másik kocsira.

4. Figyelj a papírjaidra!

Soha ne hagyj személyes dokumentumokat az autóban, főleg ne látható helyen. Ha a tolvaj megtudja hol laksz, annak soha nem lesz jó vége.

5. Matricázd fel az autód!

Tegyél ki egy matricát, hogy "riasztóval védve" vagy valami hasonlót. Teljesen mindegy, hogy tényleg van-e riasztód vagy nincs, a tolvajokat ez általában meg szokta rémíszteni.

6. A pótkulcs kérdése

Soha de soha ne hagyd a pótkulcsot a kocsiban! Sokan csinálják azt, hogy beteszik például a kesztyűtartóba a pótkulcsot, hogy "mi van ha baj lesz és a másik kulcs elromlik?" Na igen, ez is elképzelhető, de még mindig jobb megvárni, hogy otthonról valaki elhozza a pótkulcsot, mint új autót venni.

7. Ne hagyj pénzt a kocsiban!

Főleg ne szemmel látható helyen! Ez megint egy olyan dolog, ami különösen felkeltheti egy tolvaj érdeklődését.

Forrás: Brightside

Lead: Unsplash