Most szól:
Vezeti:
2019.01.04. Péntek 10:41

7 tipp, mielőtt szakításra adnátok a fejeteket

Nem kell mindig a legegyszerűbb utat választani.

Sok párkapcsolatban jönnek a rózsazsín felhős idők után kemény hullámvölgyek is, melyre a legtöbben egy szakítással reagálnak. Ez a lehető legrosszabb döntés, ugyanis nem szabad egyből megfutamodni a problémák elől.

Mielőtt két ember örökre külön utakat választana, érdemes reálisan végiggondolni, hogy valóban ez a helyes döntés-e, nincs-e más megoldás, mindketten ezt akarjátok-e. Van például, hogy egy nagy beszélgetés tisztázza a helyzetet és eszetekbe sem jut azután a szakítás gondolata.

Íme néhány tipp, amit bevethettek, h azt érzitek zátonyra kezd futni a kapcsolatotok.

1. Beszéljétek meg!

Annál rosszabb nincs, mint egy nagy, őszinte beszélgetés nélkül "Viszlát"-ot mondani a másiknak. Higgyétek el, ha elmondjátok minden létező problémátokat a másiknak, nagy eséllyel meg tudjátok beszélni majd a dolgokat.

2. Menjetek el terápiára!

Jobb néha egy kívülállónak elmondani a problémát, ahelyett, hogy családtaggak vagy barátokkal beszélnénk meg. És nem, nem csak a filmekben lehet hasznos a párterápia, hanem a való életben is.

3. Le a negatív emlékekkel!

Rengetegszer a sok felgyülemlett rossz emlék hozza el a párkapcsolatok végét. Az egyik legjobb technika, ha tiszta lappal kezdünk mindent és csak a jó dolgokra emlékezünk vissza a rosszak helyett.

4. Türelem!

Ha túlestetek a nagy beszélgetésen, legyetek türelmesek. Másnap reggelre nem fog minden jóra fordulni, mint mindenhez, ehhez is idő kell. Tiszteljétek meg a másikat, és ne siettessétek a dolgokat.

5. Spontaneitás

Emlékeztek még arra, mikor a kapcsolatotok elején hajnali 2-kor pizzázni mentetek vagy lefoglaltatok egy last minute utazást? Na! Ezeket ideje visszacsempészni a kapcsolatba, és nem beleragadni abba, ami a szakítás gondolatáig vezetett.

6. Dolgozz magadon!

Bizony bizony. Nem csak a másiktól kell elvárni, hogy változzon, neked is tenned kell az ügy érdekében. Fogadd meg partnered tanácsait és dolgozz saját magadon is.

7. Töltsetek külön is időt!

Nem kell mindig egymáson lógni. Töltsetek külön is időt, menjetek el külön bulizni, utazni vagy bárhova. Utána higgyétek el sokkal jobban fog hiányozni a másik.

Forrás: Popsugar

Lead: Unsplash