Most szól:
Vezeti:
2019.01.07 Hétfő . 11:55

Rami Malek Freddie Mercurynak ajánlotta a Golden Globe díjat

A Bohém Rapszódia lett a díjátadó nagy nyertese.

A nagy filmes díjátadók, a sztárparádé mellett sok esetben két film összecsapását is jelentik. Az idei Golden Globe is kicsit erre volt kihegyezve, a kék sarokban a Csillag születik, míg a pirosban a Bohém Rapszódia várta a gálát. Ezzel párhuzamosan természetesen a film főszereplői Bradley Cooper és Rami Malek is szembekerültek egymással, persze képletesen.

 

Az első menetet Rami Malek nyerte, hiszen a színész megkapta a legjobb férfi főszereplőnek járó Golden Globe-ot, a legendás Freddie Mercury megformálásáért. Kétség sem férhet hozzá, hogy mind a producerek, mind a rendező, mind a színészek nagy fába vágták a fejszéjüket, mikor arra adták a fejüket, hogy a Queen-t és Mercury-t bemutató mozit csinálnak. Az elkészült filmet a kritikusok egy része bírálta, hogy nem elég hiteles, nem elég botrányos, nem elég pontos, stb. Mindezek ellenére a közönség egyöntetűen imádta a filmet, abban pedig még a legszőrösszívűbbek is egyetértettek, hogy Malek teljesítménye, több volt, mint lenyűgöző. A színész teljesen átszellemült és pontról pontra vette le a zenetörténelem olimposzi isteneként imádott ikont.

 

Rami rendkívül szerény és tiszteletteljes beszédében meg is emlékezett Freddie-ről (is): „Egy dolgunk volt, hogy ünnepeljük Freddie Mercury-t ezzel a filmmel. Ő egy csoda. Csak egyetlen Freddie Mercury van, és semmi sem szabhat határt annak, hogy úgy szeressük, ünnepeljük és tiszteljük, ahogy azt megérdemli... Köszönöm Freddie Mercury, ezt az életre szóló élményt. Szeretlek, te gyönyörű ember! Ez neked és érted van.”

 

A színész kitért a Queen tagjaira is: „Köszönöm neked Brian May, és neked Roger Taylor, hogy bebizonyítottátok, az eredetiség és az elfogadás létezik a zenében, a világban és mindannyiunkban.” A zenekar két ma is aktív legendája, akik egyébként producerei is voltak a filmnek, szintén nagyon meghatódtak. May szerint Malek sikerének titka abban állt, hogy képes volt bemutatni Freddie Mercury személyiségének kettősségét, az extravagáns energiabombát és az érzékeny embert egyaránt.

 

A második menetben a Bohém Rapszódia ismét felülkerekedett a Csillag születiken, hiszen a legjobb filmnek járó díjat is bezsebelte. Folytatás (valószínűleg) februárban az Oscaron!

Forrás: NME

Lead: Instagram