Most szól:
Vezeti:
2019.01.09 Szerda . 11:09

Világhírű énekesnő új dalát inspirálta a Golden Globe legjobb filmje

Alfonso Cuarón egyik legszemélyesebb filmje egyértelműen a Roma, mely méltóképp kapta meg a Golden Globe legjobb filmjének járó díjat.

A film rendkívül magával ragadó és szívet melengető alkotás lett, még az Oscar-díjas Guillermo Del Toró is kedvenc alkotásai közé sorolta. A film címe egyébként nem az olaszországi fővárosra utal, hanem Mexikóváros egyik kerületére, a cselekmény és a történet a rendező saját tapasztalataiból merít. A film különlegessége, hogy a forgatókönyvet Alfonson kívül senki nem ismerte, a többnyire amatőr színészek mindig csak az adott forgatási napon tudták meg, hogy mi vár rájuk. A Roma elképesztő sikereket aratott a szakértők és a nézők körében egyaránt, bátran mondhatjuk, hogy bakancslistás alkotássá vált.

 

Ezzel párhuzamosan pedig van egy rendkívül tehetséges, csupán csak 17 (!!) éves énekesnő, Billie Eilish, aki sikert sikerre halmoz. Na de hogy is függ össze a film és az énekesnő? Hát úgy, hogy Eilish új dalát a "When I Was Older"-t a Roma című film inspirálta. Az előadó így nyilatkozott a filmről: "egy ragyogó, érzelmi portré egy háztartási alkalmazott útjáról a politikai zűrzavarral és felfordulással szemben az 1970-es évek Mexikójában." A dal hangulata és szövege maximálisan visszatükrözi azt a csodálatos filmet, amit Alfonso Cuarón készített.

Forrás: NME

Lead: IMDb