Most szól:
Vezeti:
×
2019.01.16 Szerda . 05:00

Ételek, amik valójában jót tesznek az egészségednek

Manapság rengeteg, úgynevezett „superfood” létezik. Az egészség szerelmesei ezeket előszeretettel falatozzák. Azonban mi a helyzet például a kenyérrel?

Az étel a legtöbb ember számára a szerelmet is jelenti. Ugyanakkor nehéz ezt kordában tartani – minőség és mennyiség szempontjából is. Nem mindegy, hogy miből mit és mennyit viszünk be a szervezetünkbe.

Szeresd magadat, táplálkozz okosan és tudatosan, s figyelj mindig oda a mértékletességre!

Avokádó

Az avokádóról a legtöbb embernek az jut eszébe, hogy rendkívül „zsíros” gyümölcs. Egyike azon ételeknek, amik kalóriabombának számítanak. Amit viszont elfelejtünk, hogy ezek a zsírok a jófajta zsírok csoportjába tartoznak, amikre a szervezetnek igenis szüksége van.

Fotó: Unsplash Fotó: Unsplash

Vaj

Nyugalom, nyugalom! Először is, a normál vaj nem összekeverendő a margarinnal! Másodszor, ha minőségi vajat vásárolsz, rengeteg előnyöd fog származni belőle. Nemcsak, hogy az íze finom, de zsírban oldódó vitaminokban igencsak gazdag. Meglepően jó hatással vannak az egészségre, de ne feledd – csak az igazi vaj tartalmazza ezeket!

Mogyoróvaj

Ne keverd össze a mogyorókrémet és a mogyoróvajat! Két teljesen különböző dologról beszélünk. Az esetünkben, amit ajánlunk, hogy fogyaszd, az nem más, mint a mogyoróvaj. Rendkívül jó fehérjeforrásnak számít és csökkentheti a koszorúér-betegség kockázatát is. Ha boltit vásárolsz, akkor győződj meg arról, hogy nem tartalmaz semmiféle cukrot a termék.

Kenyér

MICSODA? Nem, nem a fehér kenyérről beszélünk, nyugalom! Bizonyos mennyiségű szénhidrátnak szüksége van a szervezetünknek, még diéta alatt is. Bár az emberek többségének a képzeletében a kenyér maga az ellenség, ezt meg kell cáfolnunk. A teljes kiőrlésű kenyér rengeteg, számodra fontos tápanyagot tartalmaz. Csak néhány az előnyök közül: fehérje, rost, B-vitaminok és antioxidánsok.

Kávé

A kávéfüggők imádni fogják a következő sorokat! Tudtad, hogy akár napi egy kávé megnövelheti az élettartalmadat? Ugyanis az önmagában lévő kávé igencsak gazdag antioxidánsban. Azonban a mérték ebben az esetben is fontos! A napi 1 csésze adagot nem ajánlatos túllépni, mert negatív következményei lehetnek.

Fotó: Unsplash Fotó: Unsplash

Forrás: Bleubloom

Lead: Unsplash