Most szól:
Vezeti:
2019.02.06 Szerda . 11:51

Imádják a turisták a fővárost - Budapest a legjobb európai úti cél!

2019-ben fővárosunk lett a legnépszerűbb a desztináció.

A European Best Destinations minden évben keresi a kontinens legjobb úti célját, amit a turisták választhatnak meg. Idén számos gyönyörű várost maga mögé utasítva Budapest érdemelte ki ezt a megtisztelő címét, több mint fél millió szavazat alapján.

 

 

A European Best Destinations dicsérte fővárosunk építészetét, gazdag kulturális örökségét, gasztronómiáját, valamint fürdőit is. Az oldal „a Duna gyöngyszemének” nevezte Budapestet, ami szerintük, nemcsak hogy a legjobb úti cél, hanem a világ egyik legszebb és legbiztonságosabb városa is. Ahogy írták: „Budapestben megvan Párizs eleganciája, Bécs gyönyörű építészete, Porto bája és Stockholm előkelősége”. Az oldal szívből ajánlja sokszínű fővárosunkat minden utazni vágyónak, hiszen legyen szó sétáról a Budai Várban, vagy hajókázásról a Dunán, mindenki megtalálhatja a neki tetsző programot, amihez a város pazar hátteret szolgáltat.

 

 

A szavazáson egyébként a portugál Braga városa lett a második Budapest mögött, harmadik helyen pedig Monte Isola végzett és Franciaország, valamint Olaszország két-két városa is bekerült a Top15-be.

Íme, a legjobb európai úti célok teljes listája!

1. Budapest (Magyarország)

2. Braga (Portugália)

3. Monte Isola (Olaszország)

4. Metz (Franciország)

5. Poznan (Lengyelország)

6. Málaga (Spanyolország)

7. Genf (Svájc)

8. Cavtat (Horvátország)

9. Pozsony (Szlovákia)

10. Sainte-Maxime (Franciaország)

11. Dinant (Belgium)

12. Athén (Görögország)

13. Kotor (Montenegró)

14. Riga (Lettország)

15. Firenze (Olaszország)

Forrás: European Best Destinations

Lead: Instagram