Most szól:
Vezeti:
2019.02.08 Péntek . 14:54

Íme, a Trónok harca forgatási helyszínei, ahová minden rajongónak érmes ellátogatni!

A sorozatot számos gyönyörű helyen készítették.

A Trónok harca befejező évada már itt van a nyakunkon, s amellett, hogy már nagyon várjuk a sokat emlegetett 8. évadot, kissé szomorúak is vagyunk, hogy idén búcsút kell intenünk kedvenc szereplőinknek és Westerosnak. De ha már Westeros, és a Hét Királyság fontos megjegyezni, hogy Cersei, Daenerys és Havas Jon nem semmi helyszíneken sétálgatnak, miközben világhódító terveiket szövögetik. Bár a sorozat előszeretettel él a számítógépes technika adta előnyökkel, a helyszínek közül sok a valóságban is éppoly lenyűgöző, mint ahogyan a sorozatban látjuk.

Összegyűjtöttük a sorozat ikonikus helyszíneit, ahol akkor is átélheted a Trónok harca életérzést, mikor már véget ért a sorozat!

Ait Benhaddou, Marokkó

A varázslatos hangulatú marokkói helyszín a sorozatban Yunkai városává lett átalakítva, ahol Daenerys felszámolja a rabszolgatartó társadalmat. Ait Benhaddou, egyébként egy erődített falu, mely 1987 óta szerepel az UNESCO Világörökség-listáján.

  

Castle Ward, Észak-Írország

Ez az igazi Deres, ami valószínűleg elsőre fel sem tűnne. Ugyanis míg a sorozatban a Starkoknak hatalmas vára van, a valóságban mindössze egy toronyról és némi megmaradt várromról van szó. De még így is hangulatos!

 

 

Dubrovnik, Horvátország

Ez a mediterrán helyszín „alakítja” Királyvárat. A város építészete, szűk kis utcái (igen, itt zajlott az emlékezetes "Szégyen! Szégyen! jelenet" is.) és a tenger pazar látványa miatt tökéletes választás volt, valamint a stáb is jól járt, hiszen az időjárás is mennyei a térségben.

 

 

Girona, Spanyolország

A katalán város eleve kihagyhatatlan, ha valaki arrafelé jár, arról nem is beszélve, hogy a Trónok harcában is láthatjuk, mint az arcnélküliek misztikus városa, Bravos. Sőt, Girona több szerepben is feltűnik, hiszen katedrálisa a sorozatbeli Baelor szentélye.

 

 

Tollymore erdő, Észak-Írország

Ez a helyszín már csak azért is legendás, mert ebben az erdőben találják meg a Starkok a kis farkasokat, még az első évadban.

 

 

Zumaia, Spanyolország

A Trónok harca készítői jól tudták, hogy a Targaryen-ház ősi vára nem állhat akárhol, és Sárkánykő végül igazán méltó helyre került Baszkföldön, Zumaia városába.

 

 

Izland

A Faltól északra történő jeleneteket a Mývatn tó környékén, a Svínafellsjökull gleccseren és a Vatnajökull nemzeti parkban rögzítették. A stábtagok elmondása szerint tényleg sokszor meg kellett küzdeniük az időjárás viszontagságaival, a kemény izlandi téllel, de a felvételeket látva kijelenthetjük, hogy megérte: a környezet kiszámíthatatlansága, és az emberek kiszolgáltatottsága a természettel szemben teljesen hihetően elevenedik meg az izlandi helyszíneken.

 

 

Forrás: Digitalspy

Lead: Instagram