Most szól:
Vezeti:
2019.02.12. Kedd 11:34

"Ha egy dal jól egy szál gitárral, akkor mindenhogy jó" - Nagy Feró és Mező Misi A Dal Akusztikról

Mint azt sokan tudjátok, nagyban zakatol az idei Dal is, mellette párhuzamosan pedig fut A Dal Akusztik verseny.

Ha hétfő este, akkor ugyebár Akusztik az M2 Petőfi TV műsorán, ahol ezúttal A Dal TOP 30-as mezőnyén, annak is az első felén volt a sor. Többek között szó volt erről is az Én vagyok itt! hét indító adásában, ahol két zsűritag, Nagy Feró és Mező Misi volt a vendég.

Első körben felmerült az a kérdés, hogy vajon miért is annyira népszerű minden évben A Dal Akusztik versenye? Ezt Mező Misi, mint zenész egy sajátos példával tökéletesen megmagyarázta. Egy előadónak mindig hatalmas kihívás, de egyben óriási öröm is, hogy az addig jól megszokott dalát egy teljesen új köntössel ruházhatja fel. Másik hangszerelés, kicsit más ének, letisztultság. Misi zenekarával, a Magna Cum Laudeval is gyakorta lép fel szimfonikus zenekarral karöltve, hiszen a koncertre látogatónak ez egy teljesen más élményt nyújt, mondjuk a rádióban vagy az interneten hallott slágerekhez képest. Az idei akusztikus versenyből a teljesség igénye nélkül több versenyzőt is kiemeltek, akik roppant kreatívak voltak, ilyen például a miskolci The Sign zenekar, akik egy kis hegedűjátékot csempésztek az 'Ő' című számukba, a USNK, akik élő beatbox-szal fűszereztél a 'Posztolj'-t, vagy a Mocsok 1 kölykök, akikre pedig rá sem lehet ismerni, a színpadon látott óriási zúzásuk után.

Ferótól sem áll messze az akusztikus dalok világa, hiszen nem rég Vastag Csabával együtt adták elő az 'Azok a boldog szép napok' című Beatrice dalt az Akusztikban, amit abszolút siker koronázott. Emellett a zenész elárulta, hogy ő mindig otthon ír dalt, méghozzá egy szál gitárral, s ha egy dal már jól szól gitárral, akkor mindenhogyan jó.

A két zsűrivel készült, izgalmas interjút visszanézhetitek itt: