Most szól:
Vezeti:
2019.02.13. Szerda 17:30

Ismert emberek árulták el jól működő házasságuk titkát

Idén február 10 és 17 között zajlik a házasság hete, ami mellett persze mi sem mehettünk el szó nélkül.

Közel két évtizeddel ezelőtt Angliából indult el egy kezdeményezés, hogy valamikor Valentin-nap környékén egy hétig legyen a családoké és a házasságé a főszerep. Így jött létre a házasság hete, melyet mára már 4 kontinens 21 országában ünnepelnek. Ez alól Magyarország sem kivétel, így a héten mi is kiemelten foglalkozunk/foglalkoztunk a házasággal, mint olyannal.

Megkérdeztünk hazai ismert embereket, hogy ők mit gondolnak, mitől működik jól az ő házasságuk, vajon mi lehet a titok.

Elsőként az M2 Petőfi TV Én vagyok itt! című műsorának gyönyörű műsorvezetőjét, Rókusfalvy Lilit kérdeztük, aki 2 évvel ezelőtt mondta ki a boldogító igent partnerének. A fiatal anyuka így nyilatkozott:

"A férjemmel amellett hogy nagyon szeretjük és tiszteljük egymást, ami szerintem minden kapcsolat alapja, nemcsak hogy elfogadtuk, de szeretjük is egymás hibáit. Hiszen nem akarunk más embert csinálni a másikból. Folyamatosan dolgozunk a kapcsolatunkon, sokat beszélgetünk és mindig találunk alkalmat egy-egy randira, ami pont olyan “gyomorban pillangós”, mint az elején :) "

rokusfalvy_lili_16_9

A Dal zsűritagjait sem hagyhattuk kérdés nélkül, elsőként Vincze Lilla fejtette ki azt, hogy mennyire fontos a házasságban teret engedni a másiknak, és hogy ha jól működik a kapcsolat, akkor az egy csodálatos élet alapja lehet.

Mező Misi elmondása szerint a családhoz közel állókat kellene megkérdezni arról, hogy miben is rejlik a jó házasság titka, hiszen ők látják kívülről a kapcsolatot. 9 éve boldog férj, állítása szerint nem tudja mi a jó házasság titka. Neki úgy tűnik ösztönösen jönnek a dolgok.

Nagy Feró szokásához híven rövid és frappáns válasszal szolgált és egy egészen új oldalról közelítette meg a házasság fogalmát. Milyen érdekes, hogy mindenki mást gondol a téma mögé, és úgy tűnik mégis mindegyik működik.

A Dal 2019 idei egyik indulóját, Dianat is elcsíptük egy telefonos interjúra, aki két gyönyörű gyermek édesanyja, s emellett boldog házasságban él. Az énekesnő elmondása szerint, rendkívül fontos, hogy mindkét félnek megmaradjon a szabadsága amellett, hogy ők egy házaspárt alkotnak. Ha egyikőjük szeret buliba menni, a másik pedig nem, akkor az egyik elmegy bulizni, a másik meg otthon marad. Nem szabad elvenni a másiktól azt, amit szeret, mert az a mérgező kapcsolat kialakulásának alapja lehet. Dia elmondása szerint van, hogy néha fáj elengedni a párját, és legszívesebben mondaná neki, hogy maradjon otthon, azonban fontos azt végiggondolni, hogy ezzel a másiknak teszünk jót, és az önzentlenségben pont ez a pláne, hogy képesek vagyunk reálisan gondolkodni és cselekedni.

  

A hét korábbi részében már két párost bemutattunk nektek, akik szintén a házasság hete kapcsán voltak az Én vagyok itt! vendégei. A Karácsony Jánossal és feleségével Ruzsics Andreával készült anyagot ITT, a Nacsa Olivér, Somossy Barbi páros anyagát pedig ITT tudjátok elolvasni.

Fotó: Unsplash