Most szól:
Vezeti:
2019.02.15. Péntek 11:24

Harsányi Levente átadta, Szabó Győző egyedivé tette - aranylemez lett a Gyulai Húszfeldolgozó

Február 15-én jubileumi koncerttel ünnepli 20 éves fennállását a Magna Cum Laude zenekar. A kerek számot azonban nem csak egy nagyszabású koncerttel, hanem egy különleges lemezzel is ünneplik a srácok. Ennek apropóján látogatott el a Petőfi Rádió, Talpra magyar műsorába a zenekar három alapítótagja, Mező Misi, Kara Mihály és Szabó Tibor.

A Gyulai Húszfeldolgozó nevet viselő rendhagyó feldolgozáslemez február 1-jén jelent meg. A korong egyediségét az adja, hogy 20 különböző előadó és zenekar Magna Cum Laude feldolgozásait hallhatjuk rajta, így a lemezen a legkülönfélébb stílusokban csendülnek fel a jól ismert slágerek. A Gyulai Húszfeldolgozón helyet kapott például a Republic, Ganxsta Zolee és a Kartel, Rúzsa Magdi, a Bagossy Brothers Company és Charlie is.

Mező Misi a Talpra magyar műsorában elmondta, hogy a zenészeknek semmilyen megkötést nem kaptak, így gyakorlatilag bármit változtathattak az eredeti verzión.

A lemez pedig igazán sikeres, hiszen rövid időn belül aranylemez lett a Gyulai Húszfeldolgozó, amit a zenekar a Petőfi Rádió stúdiójában, élő adásban vehetett át Harsányi Leventétől, amit még Szabó Győző is ellenőrzött, hogy valóban arany-e.

A reggeli adás legjobb pillanatait a Petőfi Rádió Facebook oldalán lehetett követni, így ha lemaradtatok róla, már vissza is nézhetitek!