Most szól:
Vezeti:
2019.02.21. Csütörtök 18:53

10+1 emlékezetesen kínos Oscar-pillanat

A résztvevők pechére tényleg felejthetetlenek.

Idén február 24-én, vasárnap adják át a legrangosabb filmes díjakat, jön a 91. Oscar-díjátadó. Ez az este természetesen a filmeké és a filmkészítőké, amire puccba vágja magát Hollywood krémje és vörös szőnyegen bevonul a Kodak Theaterbe. Annyiban már biztosan különleges lesz az idei gála az elmúlt évekhez képest, hogy most nem lesz a díjátadónak házigazdája, így nagyobb szerep hárul majd a díjátadókra. Az azonban változatlan, hogy 2019-ben is 23 kategóriában hirdetnek majd győztest.

Az Oscar 90 éves története alatt számos fantasztikus pillanatnak lehettünk szemtanúi. A mi szempontunkból persze kiemelkedik a 2016-os, ahol a Saul fia, és a 2017-es gála, ahol a Mindenki Magyarországnak nyert Oscar-t. De ha, már nagy és emlékezetes momentumokról van szó, érdekes, hogy valamiért jobban emlékszünk azokra, amik botrányosak, cikik, vagy csak szimplán kínosak voltak. Bizony ott van mindannyiunkban a kisördög, és valahol felszabadító látni, hogy a „nagy” sztárok is csak emberek, bizony ők is hibáznak néha és keverednek furcsa szituációkba.

Íme, egy válogatás az Oscar-gála legkínosabb pillanataiból!

1. Jennifer Lawrence esett-kelt örömében (2013)

2013-ban Jennifer Lawrence egy gyönyörű púderszínű estélyiben jelent meg az Oscar-on. A színésznő csak úgy ragyogott, jelölték is méghozzá a legjobb színésznő kategóriában a Napos oldal című filmért. Kinyílt az ominózus boríték és Jennifer nevét olvasták fel. A színésznő alig mert hinni a fülének, elindult a színpad felé, hiszen ez tényleg az ő pillanata, majd hatalmasat esett a lépcsőn. Jennifer nem drámázott, gyorsan felpattant és átvette a díjat, szolidaritásból a közönség álló tapssal ünnepelte. S, ha ez még nem lenne elég, egy évvel később, Jennifert ismét jelölték és ismét elesett, akkor a vörös szőnyegen.

via GIPHY

2. Adrian Brody extázisa (2003)

Adrien Brody 2003-ban kapott Oscar-díjat a legjobb férfi főszereplő kategóriájában, A zongoristában nyújtott alakításáért. A színész ettől szinte extázisba esett, ezért vadul átkarolta, majd a színpadon megcsókolta Halle Berry-t, akitől az aranyszobrocskát kapta és akinek a férje egyébként ott ült a nézőtéren. Brody egyébként mai napig az egyetlen férfi színész, aki 30 éves kora előtt nyerte meg ezt a kategóriát.

via GIPHY

3. Nicole Kidman és a „legfurábba tapsnak” járó Oscar (2017)

Nicole Kidman nem egy botrányhős, mindig gyönyörű és makulátlan, de két évvel ezelőtt valami olyat tett, amivel felrobbantotta az internetet. A színésznő úgy tapsolta meg az egyik díjazottat, amihez hasonlót azóta se láttunk. A mémgyár azonnal beindult, voltak akik szerint rozmárra, vagy fókára hajaz, de szerintünk egyértelműen olyan, akár a Grinch.

via GIPHY

4. Jolie - Pitt – Aniston (2009)

Mindenki ismeri az előzményeket. Jennifer Aniston és Brad Pitt 5 év házasság után elváltak, a válóok pedig Angelina Jolie volt. Azonban valahol mindig lehetett rá számítani, hogy előbb utóbb eljön majd az a várhatóan kínos pillanat, amikor mindhárman egy légtérbe kerülnek. Nos, ez a pillanat a 2009-es Oscar-on jött el. A Brangelina páros jelöltként, míg Aniston díjátadóként volt helyen, így elkerülhetetlen volt az, hogy egymástól csupán pár méterre legyenek. Miközben Jennifer a színpadon volt a rendezők nem tudták megállni, hogy ne mutassák Brad és Angie arcát. Maradjunk annyiban, hogy egyikük mosolya sem volt épp őszinte.

  

5. Váratlan pőreség (1973)

1974-ben David Niven éppen arra készült, hogy felkonferálja Elizabeth Taylor-t, mikor a takarásból előugrott egy meztelen férfi, aki egyébként egy újságíró volt, békejelet mutatva átrohant a színpadon. A közönség kínos röhögcsélésbe kezdett, amit Niven se bírt szó nélkül: „Hát nem csodálatos belegondolni, hogy valószínűleg az egyetlen dolog, amivel ez a férfi mosolyt fakaszt, ha levetkőzik, és feltárja a hiányosságait?"- tette fel a kérdést.

via GIPHY

6. Roberto Begnini szökell az Oscar-ért (1999)

Roberto Benigni, olasz színész-rendező 1999-ben megnyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó díjat Az élet szép című filmmel. Benigni, saját neve hallatára szabályosan felugrott és két széken támaszkodva ünnepeltette magát, miközben a kezét Steven Spielberg fogta. A díjat pedig honfitársától a gyönyörű, Sofia Loren-től vehette át, ami külön slusszpoén.

via GIPHY

7. A nagy boríték fiaskó (2017)

Talán az Oscar történetének egyik legkínosabb pillanata épp két évvel ezelőtt történt. A legjobb film kihirdetésénél, a díjátadó Warren Beatty és Faye Dunnaway kezébe rossz borítékot nyomtak, amiben a színpadon felnyitva azt látták: ’Emma Stone’. A két színészlegenda zavartan ugyan, de bemondták a Kaliforniai álmot (hiszen Emma, ebben a filmben szerepelt abban az évben, és meg is nyerte a maga kategóriáját). A film stábja diadalittasan kiözönlött a színpadra, mire megjelent a műsorvezető, Jimmy Kimmel, hogy van egy kis baj, ugyanis a győztes valójában a Holdfény. Mindezt a film egyik producere így közölte: „Amúgy, mi vesztettünk”.

via GIPHY

8. Marlon Brando nem veszi át az Oscar-t (1973)

Brando mindig is Hollywood fenegyerekének számított, de 1973-ban ezt még megtudta fejelni eggyel. Megnyerte a legjobb színésznek járó díjat a Keresztapáért, ami gyakorlatilag élete alakítása volt, de nem jelent meg a díjátadón, sőt visszautasította a szobrot. Maga helyett odaküldött egy amerikai őslakost, Sacheen Littlefeather-t, ő tolmácsolta gondolatait. A színész és az indián nő így kívánták felhívni a figyelmet arra, hogy a filmipar nagyon kevés őslakost alkalmaz. Brando egyébként egy 15 oldalas beszédet írt, amit az idő rövidsége miatt nem lehetett felolvasni.

via GIPHY

9. A South Park alkotói női ruhában jelentek meg és mi csak azt kérdeztük: „Miért?” (2000)

A South Park alkotói, Trey Parker és Matt Stone a 2000-es Oscar-gálán úgy gondolták jó poén lenne, ha ismert nők korábbi Oscar szettjeit imitálva jelennének meg. Trey Parker J.Lo emlékezetesen dekoltált zöld ruháját, Stone pedig Gwyneth Paltrow rózsaszín báli ruháját öltötték magára. Hát, nem nevetett senki.

10. James Cameron saját maga hatása alá kerül (1998)

A Titanic volt James Cameron Sixtus-kápolnája. Rengeteg előkészület, elképesztő mennyiségű idő, energia, na meg persze pénz kellett, hogy megtudja valósítani vízióját és filmre vihesse az óceánjáró történetét. Mindez azóta már történelem, a film óriásit tarolt, sztárt csinált a szereplőkből, Cameron-ból és 11 Oscar-t nyert, ami rekord. James Cameron megkapta a legjobb rendezőnek járó díjat is. Mikor felment a színpadra, hogy átvegye, elkiabálta magát a színpadon: „Én vagyok a világ királya!”. Ez az a mondat, amit DiCaprio üvölt, amikor a hajó orránál feláll a korlátra, tehát Cameron a saját filmjéből idézett, ami inkább volt kínos, mint megható.

via GIPHY

+1. John Travolta felkonferálta Adele Dazeem-et. Kit?! (2014)

John Travoltának egy feladata lett volna, hogy a színpadra hívja a Jégvarázs híres slágerének a ’Let It Go’-nak előadóját, Idina Menzel-t. Ám, Travolta ki tudja miért, azt találta mondani: „Kérem köszöntsék, az elképesztően tehetséges és egyedülálló Adele Dazeem-et”. Azt azóta se tudtuk meg, ki lehet ez az Adele, de Idina Menzel egy évvel később visszavágott és úgy invitálta színpadra Travoltát, „a barátom, Glom Gazingo”.

Forrás: MarieClaire

Lead: Instagram