Most szól:
Vezeti:
2019.02.25. Hétfő 10:02

A Queen nyitotta meg a 91. Oscar díjátadót

Nem semmi show-t csináltak Adam Lamberttel.

Az Oscar mindig próbál kicsit más lenni, nem ellőni ugyanazokat a poénokat, amik már egyszer bejöttek, vagy esetleg elsőre sem. Idén sikerült egy olyan nyitányt összehozniuk, amit még nem látott a jól fésült Hollywood-i elit. A gálát nyitányaként ugyanis a Queen csapott a húrok közé, pontosabban Brian May. Adam Lambert szólózott, míg a doboknál természetesen most is, mint mindig Roger Taylor ült. Ahogy feljött a függöny a trió belekiabálta a világba, hogy ők most bizony megrengetik a földet a nézőtér alatt, hiszen felcsendült az ikonikus We Will Rock You.

  

És mit tett közönség? Joviálisan ücsörgött tovább az estélyijében? Ó, nem! Bizony egytől egyig mindenki felpattant és éljenzett. Javeir Bardem tombolt talán a leginkább, énekelték a sorokat, melyeket valószínűleg a világon mindenki kívülről fúj. Nagyot bulizott Glenn Close, J.Lo, Amy Adams, a show lenyűgözte Lady Gaga-t és Bradley Cooper-t is. És még sorolhatnánk.

A banda We Will Rock You után előadta a We Are The Champions-t is. Szinte megjövendölve azt, hogy a Queen-t bemutató Bohém Rapszódia bizony több díjat is be fog zsebelni. A film ugyanis az öt jelölésből hármat is díjra váltott. Nyert a legjobb hangrögzítés, legjobb vágás kategóriákban, valamint a Freddie Mercury-t alakító Rami Malek lett a legjobb férfi főszereplő, aki így gyakorlatilag minden létező díjat megnyert a Bohém Rapszódiának köszönhetően.

  

A We Are The Champions-ra is a levegőbe lendültek a karok, s az utolsó hangok után Freddie Mercury jelent meg a kivetítőn, olyan életerősen, ahogy mindenki emlékezett rá. 28 évvel a halála után egész Hollywood és talán az egész világ őt ünnepelte, Freddie pedig csak lengette a koronáját, mintha csak jelezné, hogy őt bizony nem lehet elfelejteni.

via GIPHY

Íme, a teljes nyitóműsor a Queen-től!

Forrás: RollingStone

Lead: Getty Images