Most szól:
Vezeti:
2019.03.02 Szombat . 22:41

Megszólalt Michael Jackson családja az énekesről szóló botrányfilmmel kapcsolatban

„Aki ismerték Michael-t, tudják mi az igazság.”

Talán nincs is olyan ember a Földön, aki ne ismerné ezt a nevet: Michael Jackson. Ő volt a Pop Királya, már 5 évesen úgy táncolt és énekelt, mint senki más, így rá valóban igaz az, hogy színpadra született. Előtte volt valamilyen a zene, aztán jött ő és mindent megváltoztatott. Mindenki őt próbálta másolni, követni, vagy legalább utolérni, de persze belőle csak egy volt. Egyedit és formabontót alkotott, aminek köszönhetően albumai az Off the Wall, a Thriller, a Bad, vagy épp a Dangerous kultlemezekké váltak, Jackson pedig már életében legenda lett.

 

 

Azonban mindig is tudni lehetett, hogy ennek a világraszóló sikernek megvolt a maga ára. Jacksont, egy keménykezű apa nevelte és ő egyengette karrierjét születésétől fogva, számára nem létezett gondtalan, szeretetteljes gyermekkor. Felnőtt életében is próbálta visszaszerezni ezeket az elveszett éveket. Amolyan Pán Péterként élte az életét, vett egy hatalmas birtokot, amit elnevezett Neverland-nek, azaz Sohaországnak, ide egy olyan szórakoztató központot építtetett, amiről minden kisfiú és kislány álmodozik.

 

 

Gyerekekkel vette körül magát, így próbálta megélni azokat az élményeket, amikben neki sosem lehetett része. 1993-ban azonban jött a hideg zuhany, egy kisfiú édesapja azzal vádolta Jackson-t, hogy zaklatta a fiút. Végül peren kívül megegyeztek, és később a fiú is azt nyilatkozta, hogy apja csupán anyagi motivációból találta ki mindezt. 2003-ban szinte ugyanez játszódott le. Egy fiú családja ismét megvádolta, Jackson-t felmentették, majd az érintett fiú két év múlva elárulta, a szülei kényszerítették, hogy valljon az énekes ellen.

 

 

Michael Jackson 2009-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt, de emléket most 10 évvel később ismét beárnyékolja valami. Az ügy ugyanaz: zaklatás, gyermekmolesztálás. Idén ugyanis kijött egy dokumentumfilm, melynek címe Leaving Neverland. A döbbenetesen hosszú, 4 órás filmben két férfi, Wade Robson és Jimmy Safechuck megrázó részletességgel beszélnek arról, hogyan zaklatta őket gyermekkorukban a pop királya. Robson már 2013-ban a bíróságon is megvádolta Jackson-t, később azonban azt mondta, bár sokszor aludt a sztár Neveland-i birtokán, Jackson egy ujjal sem nyúlt hozzá. Most azonban azt állítja, hogy annyira traumatikus emlékei voltak, hogy inkább eltemette őket magában. Sőt a filmben azt állítja, Jackson azt mondta neki, hogy mindketten életük végére börtönbe kerülnek, ha kitudódik, hogy mit művelnek Neverlandben. James Safechuck szintén megvádolta már az énekest, az ő keresetét is elutasították. A Neverland birtok képviselőjének állítása szerint a két férfi "a megtévesztés mestere".

 

 

Akár igazak az állítások, akár nem, a film hatalmas port kavart az ügyet pedig azonnal felkapta a sajtó. Az énekes rajongói persze hitetlenkedve állnak a vádak előtt és kitartanak hősük mellett, ahogy korábban is. Jackson családja sem tűrte tovább némán az elhangzottakat. Az énekes testvérei egy újabb pénzhajhász akciónak bélyegezték a filmet, ugyanakkor elárulták nem látták a filmet és soha semmi pénzért nem néznék meg.

 

 

„Nem kell látnom ezt a filmet, ismertem a testvéremet. Tudom miért harcolt, hogy miről szólt minden, amit tett, hogy szebbé, boldogabbá tegye a világot és a gyermekeket. Azok, akik valóban ismerték őt, tudják mi az igazság.”- nyilatkozta Jackie Jackson. „Szeretném, ha mindenki megértené, hogy ez a film nem az igazságot mondja el és nincs semmilyen bizonyíték, ami alátámasztana egyetlen szót is belőle.”-tette hozzá Jackson bátyja, Marlon.

A Leaving Neverland című dokumentumfilmet a Sundance Filmfesztiválon mutatták be. Itt láthatjátok a film előzetesét!

Forrás: NME

Lead: Instagram