Most szól:
Vezeti:
×
2019.03.04 Hétfő . 12:50

Elhunyt Keith Flint, a The Prodigy frontembere

Meghalt 49 éves korában Keith Flint, a Prodigy énekese - írta a The Independent online.

Az énekest hétfőn holtan találták otthonában, az essexi Dunmow-ban. A rendőrség még a házban van, noha gyanús körülmény nem merült fel.

Az essexi rendőrség szóvivője a The Sunnak elmondta, hétfőn reggel hívták őket egy Brook Hill-i címre, a telefonáló az ott lakó férfi egészsége miatt aggódott.

"Kimentünk és a 49 éves férfi halálát állapítottuk meg. Értesítettük a legközelebbi hozzátartozót. A halálesetnél gyanús körülmény nem volt. A dokumentumokat előkészítettük a törvényszéki orvosszakértő számára" - mondta a szóvivő.

Flint 1969-ben született Redbridge-ben. Kelet-Londonban nőtt fel, majd a 70-es években szüleivel Springfieldbe kötlöztek. Ezt követően Chelmsfordban járt iskolába, majd tanulmányai befejztével Braintree-be költözött. Itt ismerkedett meg a Prodigy alapítójával, Liam Howlett-tel, aki akkoriban DJ-ként tevékenykedett. Flint eredetileg a The Prodigy táncosa volt, azonban 1996-ban megírta a Firestarter című dalt és fel is énekelte. A kész videoklipben láthatóvá vált, hogy Flint az addigi hosszú haját rövidre vágatta, sőt mi több, leborotválta, középen azonban meghagyta azt a bizonyos "punkos" hajviseletet. Ezzel egy csapásra a zenekar ikonikus kulcsfigurájává vált.

A zenekar hazánkban is gyakran fellépett, első koncertjüket 1995-ben adták, de azóta számos hazai fesztiválon (Volt, Sziget, Fezen, Campus) is felléptek. Idén a Szegedi Ifjúsági Napokon léptek volna fel.

Azóta hivatalossá vált, hogy Keith Flint öngyilkos lett.

Fotó: Getty Images

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot!