Most szól:
Vezeti:
2019.03.09 Szombat . 09:18

Vajon megéri? A fiatalon jött népszerűség előnyei és hátrányai

Manapság elég csak felmenni egy közösségi oldalra, keresgélni egy picit, és tuti biztos találunk olyan fiatalt, akinek több ezer/tízezer/százezer követője van. Jót tesz-e az embernek a korai népszerűség? Erre a kérdésre kerestük a választ Molnár Ferenc Caramellel és mentoráltjával, Nagy Bogival, akit A Dal 2019-ben ismerhetett meg egy ország.

Nagy Bogi még csak 16 éves, ám nevét és arcát már egy ország ismeri, ugyanis egészen A Dal 2019 döntőjéig jutott. Első műsorában csupán 12 éves volt, így mondhatjuk, hogy egészen korán belecsöppent a sztárvilágba. Mentora a most 37 éves Molnár Ferenc Caramel 22 évesen nyert meg egy tehetségkutatót, ami azonnal országos népszerűséget biztosított neki. A hirtelen jött siker sajnos nagyon sok embert romba dönt, míg másokat egészen az égig emel.

A két énekes elmondása szerint, a "sztárvilág" egy nagyon speciális közeg egy átlagos élethez képest. Nagyon sokszor még a család és a barátok sem tudják teljesen megérteni azt, hogy mivel is jár a népszerűség. Ez egy borzalmasan stresszes világ, amit nagyon kevesen képesek megszokni. 16 éves korban, amennyi most Bogi a tinédzserek szélsőségesen reagálhatnak arra, hogy a környezetükben valaki ennyire népszerű lett, például kiközösíthetik, vagy ellenkező esetben túlságosan is körülrajonghatják. Sokszor a pedagúgusok sem tudják helyén kezelni a dolgot, és nagyon nem jól viszonyulnak a "híres diákokhoz".

Bogi most érzi egy kicsit azt, hogy ezer felé szakad épp, és mindenhol mindenkinek adnia kell egy kicsit magából. Jelenleg gimnazista, de mellette folyamatosan új dalokon dolgoznak mentorával, indult a Dalban és korábban a Holnap Tali! című sorozatban is szerepelt. Emellett azonban rendkívül fontosnak érzi, hogy törődjön a közönségével, igyekszik minél több személyes pillanatot megosztani az életéből és válaszolni azokra az üzenetekre, amiket rajongóitól kap.

A két énekes egyébként a péntek esti Én vagyok itt! című műsor vendégei voltak az M2 Petőfi TV műsorán, ahol Caramel tökéletesen elmagyarázta azt, hogy szerinte mi a kulcsa annak, hogy valaki ne törjön meg a gyorsan jött népszerűég alatt. Az énekes szerint csak azok képesek mentálisan is fennmaradni a szakmában, akik főleg a rossz dolgokat, de a jó dolgokat is tudják a megfelelő helyén kezelni, vagyis nem tulajdonítanak túl nagy jelentőséget sem egyiknek sem a másiknak. Természetesen jó ha az ember sikeres, de mindig első helyen kell állnia a zenének, és a többi dolog csak az után következhet. Ha ez az egészséges egyensúly és sorrend megvan, akkor lehet stabil valaki.

Bogi és Caramel nagyon sok érdekességet árult még el a hirtelen jött népszerűségről, az interjút viszanézhetitek itt:

Kép: Nagy Bogi Instagram