Most szól:
Vezeti:
2019.03.13 Szerda . 10:58

Dua Lipa kendőzetlen őszinteséggel mesélt arról, milyen nehézséggel kellet szembenéznie nőként a zeneiparban

„Nőként keményebben kell dolgoznunk, hogy meghallják a hangunkat”

A 23 éves Dua Lipa napjaink egyik legnépszerűbb énekesnője, ám pályája közel sem indult zökkenőmentesen. Az énekesnő elmesélte, hogy eleinte annyira nem voltak rá kíváncsiak, hogy az egyik fellépésre szó szerint senki sem volt kíváncsi. „A menedzseremnek kellett odamennie az emberekhez, hogy esetleg eljönnének-e, ha meghívja őket egy italra”- emlékezett vissza Dua. A koszovói származású énekesnő zenei karrierje 2008-ban kezdődött, mikor is feldolgozásokat kezdett feltölteni a YouTube-ra, így fedezték később fel. Az énekesnő nem régiben a Nők napja kapcsán nyilatkozott arról, hogy bizony nőként még mindig nehezebb érvényesülni a szórakoztatóiparban.

  

„Kötelességemnek érzem, hogy a rajongóim hangja legyek. Nőként keményebben kell dolgoznunk, hogy meghallják a hangunkat és, hogy elismerjenek. Női előadóként, hiába vagy tehetséges, játszol hangszereken, sokkal több időbe telik, hogy meg tudd mutatni az embereknek a saját történetedet, hogy ki vagy te és min mentél keresztül, mert sokan hajlamosak azt hinni, hogy mások találtak ki.”- nyilatkozta az énekesnő.

  

Dua Lipa igyekszik minél nyíltabban beszélni erről a témáról: „Próbálom kihasználni a lehetőségeimet, hogy felszólaljak ennek az ügynek kapcsán. Mindig is elég szókimondó voltam és sosem féltem kimondani olyan dolgokat, amiket igaznak gondolok. Felelősnek érzem magam a rajongóimért, hiszen ők adják nekem a lehetőséget, hogy hallatni tudjam a hangom”.

via GIPHY

Forrás: NME

Lead: Instagram