Most szól:
Vezeti:
2019.03.11. Hétfő 14:18

A medencétől a közös kávézóig - A Családvarázsban a Verrasztó testvérek

"Az egész életben fontos az, hogy neki jó legyen."

A Verrasztó testvéreket legtöbbször vizes hajjal, a medencében tempózva vagy már a dobogón állva látjuk. Európa-bajnok úszóink azonban nem csak a sportban, de a magánéletben is egyre sikeresebbek. Nemrégiben közös vállalkozást indítottak, melyben igyekeznek testvériesen megosztani a feladatokat. „Dávid főzi a kávét, én meg takarítok, bár Dávid mindig panaszkodik, hogy keveset.” – mesélte Verrasztó Evelyn.

IMG_7014

A testvérek között mindössze 11 hónapnyi különbség van. „Olyanok, mint az ikrek.” – mesélte büszkén gyermekeiről a szintén nagy úszókarrier előtt álló édesanyjuk. Evelyn ugyan tavaly nyáron egy rövidebb szünetet tartott az úszásban, de idén újult erővel ugrott a medencébe, méghozzá testvére mellé. Hiszen év eleje óta Dáviddal egy klubban edzenek. „Hiányzott már nekem” – mondta testvéréről az átigazolással kapcsolatban Evelyn.

  

Bár életük a verseny, egymás iránt sokkal inkább empátiát és szeretetet éreznek, mintsem rivalizálást, hiszen ők pontosan tudják min megy keresztül a másik, legyen szó sikerről, vagy épp kudarcról. „Nagyon rosszul viselem azt, amikor Dávidnak nem sikerül egy verseny. Látni kiesni őt az olimpián, amiért annyit dolgozott… Nagyon rossz volt.” – mesélte kettejük kapcsolatáról Evelyn. A testvérpár nemrégiben a medencén kívül is közös vállalkozásba kezdett, ugyanis kávézót nyitottak, ami ugyan inkább Dávid álma volt, mint Evelyné, de ez mit sem számít a sikereiket illetően.

IMG_7042

De vajon mitől működik jól és lesz újszerű egy családi vállalkozás, pláne akkor, hogyha testvérek állnak össze? Erről beszélgetett a stúdióban Rókusfalvy Lili n másik két vendégével, Győr egyik legmenőbb építőipari vállalatának két fiatal vezetőjével, Bolla Péterrel és Bolla Patrikkal. A fiúknak olyan óriási beruházások fűződnek már most a nevükhöz, mint a Győri Ifjúsági Olimpia szállásainak kivitelezése. Ennek ellenére szinte sosincs köztük vita. „Már gyerekként megtanultuk a másik hibáit vagy hogy mire számíthatunk tőle, így nem szoktunk veszekedni sem.” – mesélte Patrik. „Mi, édesapámmal sokkal inkább álmodozóak vagyunk. Péter meg mindig visszahúz minket a földre”- folytatta Patrik. „Fontos a matek.” – tette hozzá nevetve Péter.

Látszik rajtuk, hogy valóban nagy a családi és az üzleti összhang is közöttük. Éppen úgy, ahogy a Verrasztó családnál. Talán éppen ez a sikerük kulcsa. Egy jól működő család elég stabil alapot ad ahhoz, hogy sikeres vállalkozást építsenek.

A Verrasztó testvérekről szóló riportfilmet az EMMI készítette a Családok Éve és a Családbarát Ország kampányok keretében, amit ITT tudtok visszanézni.

A teljes adást pedig itt találjátok!