Most szól:
Vezeti:
2019.03.18 Hétfő . 13:15

Falfestménnyel emlékeznek a The Prodigy énekesére Angliában

Keith Flint emlékét most már egy southendi fal is őrzi.

Mint ahogyan arról már korábban mi is beszámoltunk nektek, a The Prodigy énekese Keith Flint március 4-én önkezével vetett véget életének. Azóta persze az egész világot bejárta a hír és a mai napig őrzik emlékét a Föld minden szegletében.

Most, két héttel a halála után, körülbelül egy órára egykori lakhelyétől, az angliai Southend-on-Sea-ben emlékeztek meg egészen különleges módon a frontemberről. John Bulley művész egy falfestményt készített Keithről, ahol épp énekel, s olyan élethű lett, mintha még mindig köztünk lenne a zenész. Az ott lakóknak nagyon tetszik a végeredmény, s bátran mondhatjuk, hogy nekünk is. Nézzétek csak!

Flint 1969-ben született Redbridge-ben. Kelet-Londonban nőtt fel, majd a 70-es években szüleivel Springfieldbe kötlöztek. Ezt követően Chelmsfordban járt iskolába, majd tanulmányai befejztével Braintree-be költözött. Itt ismerkedett meg a Prodigy alapítójával, Liam Howlett-tel, aki akkoriban DJ-ként tevékenykedett. Flint eredetileg a The Prodigy táncosa volt, azonban 1996-ban megírta a Firestarter című dalt és fel is énekelte. A kész videoklipben láthatóvá vált, hogy Flint az addigi hosszú haját rövidre vágatta, sőt mi több, leborotválta, középen azonban meghagyta azt a bizonyos "punkos" hajviseletet. Ezzel egy csapásra a zenekar ikonikus kulcsfigurájává vált.

A zenekar hazánkban is gyakran fellépett, első koncertjüket 1995-ben adták, de azóta számos hazai fesztiválon (Volt, Sziget, Fezen, Campus) is felléptek. Idén a Szegedi Ifjúsági Napokon léptek volna fel.

Forrás: NME

Lead: Getty Images