Most szól:
Vezeti:
2019.03.25 Hétfő . 13:40

Örök emléket állít az utcai művészet a The Prodigy énekesének, Keith Flintnek

Számos angliai város falán látható az énekes arcképe.

2019. március 4-e örökké sötét folt lesz a zenei világban. Ezen a napon vetett véget önként életének Keith Flint, a The Prodigy énekese. A rajongók azóta is nap, mint nap megemlékeznek az énekesről, Angliában például városról városra járnak, és az utca falait díszítik fel az énekes arcképével. A művel rendkívül élethűek, csodás emléket állítva ezzel a legendás énekesnek Anglia szerte.

Peterborough

London

 

 

Southend

Northampton

Flint 1969-ben született Redbridge-ben. Kelet-Londonban nőtt fel, majd a 70-es években szüleivel Springfieldbe kötlöztek. Ezt követően Chelmsfordban járt iskolába, majd tanulmányai befejztével Braintree-be költözött. Itt ismerkedett meg a Prodigy alapítójával, Liam Howlett-tel, aki akkoriban DJ-ként tevékenykedett. Flint eredetileg a The Prodigy táncosa volt, azonban 1996-ban megírta a Firestarter című dalt és fel is énekelte. A kész videoklipben láthatóvá vált, hogy Flint az addigi hosszú haját rövidre vágatta, sőt mi több, leborotválta, középen azonban meghagyta azt a bizonyos "punkos" hajviseletet. Ezzel egy csapásra a zenekar ikonikus kulcsfigurájává vált.

A zenekar hazánkban is gyakran fellépett, első koncertjüket 1995-ben adták, de azóta számos hazai fesztiválon (Volt, Sziget, Fezen, Campus) is felléptek. Idén a Szegedi Ifjúsági Napokon léptek volna fel.

Forrás: NME

Lead: Getty Images