Most szól:
Vezeti:
2019.04.04. Csütörtök 18:59

Folytatódhat a Bohém Rapszódia!

A Queen legenda egy újabb fejezete elevenedhet meg.

A Bohém Rapszódia a mai napig nem tud kikerülni a mozik repertoárjából, noha a bemutató még tavaly novemberben volt, a film varázsa még mindig tart. Ahogy a felhajtás sem akar alábbhagyni. A Bohém Rapszódia tartolt a díjátadókon, Rami Maleknek Oscar-t hozott, a Queen-t és Freddie Mercury-t pedig egészen az égig emelte.

  

Mostanában pedig azt rebesgetik, hogy a rapszódia folytatódni fog, akár nem is csak egy filmmel. Rudi Dolezal számos Queen videoklip rendezője (többek közt ő készítette pl. a ’One Vision’ klipjét) szerint viszont a zenekar egykori menedzserének, Jim Beach-nek konkrét elképzelései lennének a folytatást illetően. „Jim egy olyan filmet látna szívesen, ami a Live Aid koncerttel kezdődik, és sokkal jobban fókuszál a Queen-re, és a zenekari dinamikára.”

A Bohém Rapszódia producere, Graham King azonban cáfolta, hogy bármilyen előkészület történt volna a folytatás érdekében. Ugyanakkor a Queen gitárosa, Brian May még 2018-ban hintette el, hogy: „Szerintem a Live Aid egy olyan pont, ami tökéletes végnek, de ki tudja, lehet, hogy egyszer még folytatjuk”.

  

A témában Sasha Baron Cohen is megszólalt, mint ismeretes sokáig úgy álltak a csillagok, hogy Cohen fogja alakítani Mercury-t a filmben, ám ez végül nem így történt. A színész szerint egy olyan Queen filmnek kellene készülnie, aminek nagyjából a felénél bekövetkezik Freddie Mercury halála, hogy a néző láthassa mi történt a zenekar tagjaival a tragédia után. Bár hozzá kell tenni Brian May-nek egyáltalán nem tetszett ez az ötlet.

Adódik hát a kérdés, hogy vajon akkor miről is szólhatna egy esetleges folytatás? Az egyik megközelítés az lehetne, hogy Freddie utolsó éveit és tragikus halálát dolgozzák fel. Ez már csak azért is lenne érdekes, hiszen ő a diagnózis kiderülésétől fogva tisztában volt vele, hogy hamarosan az AIDS elveszi majd az életét. Érdekes lenne filmen is látni, hogy birkózott meg ezzel a tudattal Mercury és, hogy próbálta meg megőrizni önmagát és az életszeretetét. Ehhez akár kapcsolódhatna a Queen utolsó, 1986-os turnéja, mikor pl. Knebworth-ben 200.000 ember előtt játszottak. Ekkor Freddie már tudta, hogy valószínűleg utoljára áll ekkora színpadokon, ennyi ember előtt. Ennek ellenére a zenekar többi tagja szerint, Freddie gyakorlatilag az utolsó napjáig dolgozott. A ’The Show Must Go On’ című dalt felvételénél, pl. Brian May már egyáltalán nem volt biztos abban, hogy Freddie képes lesz végig énekelni, de ledöntött egy vodkát és megcsinálta. Úgy, ahogy az óta sem tudja senki.

  

Ezek ugyebár kimaradtak a Bohém Rapszódiából, ahogy az előzmények nagy része is. Gyakorlatilag semmit nem tudtunk meg Freddie gyermekkoráról, hogy miért és hogyan lett szupersztár. Mit szólt különc személyiségéhez a szűkebb környezete, pl. a családja. Édesanyja elmondása szerint egyébként Freddie már totyogóként igazi zenei zseni volt.

  

Egy esetleges folytatás foglalkozhatna akár a Queen Freddie utáni korszakaival is. A zenekar ugyanis sosem oszlott fel, bár Freddie halála után John Deacon fokozatosan kivált a bandából, Brian May és a dobos, Roger Taylor gőzerővel folytatta, sőt folytatja a mai napig. Énekesként egy időre Paul Rogers csatlakozott hozzájuk, mígnem pár évvel ezelőtt létrejött az Adam Lamberttel való kollaboráció, ami nagyon sikeresnek bizonyult.

via GIPHY

Akármelyik verzió jönne létre ténylegesen, a rajongók valószínűleg özönlenének a mozikba, hogy kapjanak még egy szeletet a Queen-tortából. Úgyhogy, kíváncsian várjuk, hogy mi lesz ebből.

Neked melyik verzió tetszene legjobban, a Bohém Rapszódia folytatásaként?

Forrás: RollingStone

Lead: IMDB