Most szól:
Vezeti:
2019.04.05 Péntek . 12:58

Ákos50 – Koncertfelvétel a jubileumi előadások évfordulóján

Egy évvel a nagy sikerű, jubileumi, akusztikus koncertsorozat után Ákos megjelenteti az impozáns, dupla nyitóelőadás felvételét. A koncertfilm – rengeteg extrával kiegészítve – dupla DVD-n, a hanganyag dupla CD-n lát napvilágot. Az énekes 2019-ben is turnézik, tavasztól őszig járja új produkciójával az országot.

Ákos, a Kossuth-díjas énekes-dalszerző tavaly áprilisban töltötte be az 50. életévét, ezzel egyidőben ünnepelte pályafutásának 30. évfordulóját. A jubileumi turné dupla nyitókoncertjére egy évvel korábban (!!!) elkelt az összes jegy: ünnepi hangulat fogadta Ákost és zenekarát a Budapesti Tavaszi Fesztivál koncertjén 2018. április 7-én és 8-án a budapesti MüPában. Az Ákos50 dupla DVD és dupla CD itt került rögzítésre.

„Jó érzés volt ilyen rangos környezetben ünnepelni. A jubileumi előadáson nem maradhatott el az elmúlt három évtized meghatározó dalainak megidézése, de elhangzottak sztorik is a dalok között. Hangvételében leginkább az Andante- vagy a 40-es koncertsorozathoz hasonlított, de a kórus közreműködése új dimenziót adott a hangzásnak” – mondta el Ákos.

Akos50 - DVD - FB

Az országjáró turné során összesen 18 alkalommal – több városban dupla, sőt tripla telt házas koncerten – volt látható az Ákos50: londoni klub, rangos színházak, patinás koncerttermek és arénák látták vendégül.

„A MüPában indult koncertsorozat műsora az egy szál gitáros daloktól fokozatosan jutott el a dúsabb megszólalásig. A legkisebb helyszínünk a kecskeméti Katona József Színház gyönyörű tere volt, a legnagyobb a győri Audi csarnok, de Londonba is eljutottunk ezzel a programmal” – fűzte hozzá Ákos.

A dupla DVD-n első korongján a dupla teltházas műsor összes dala, a másodikon pedig számos extra szerepel: például az MTVA által forgatott ötvenperces portréfilm vagy Ákos teljes 2017-es Arany-estjének közvetítése a Nemzeti Színházból. Az emlékezetes koncert dalai dupla CD-n is megjelennek. Mindkét kiadvány exkluzív digipack csomagolásban, gazdag képanyagot tartalmazó kísérőfüzettel lát napvilágot.

Akos - Gitar

Az énekes április végén újra turnéra indul, közel húsz állomáson látható-hallható az idei rockosabb koncertprogram.

„A 2018-as évet dupla Aréna-koncerttel zártuk, itt is rögzítettünk egy komoly koncertfilmet, amelyet szeretnénk még az idén megjelentetni. Ezt a rockosabb hangvételű produkciót visszük el számos helyszínre, jelentősen átszerkesztett repertoárral. Londonban kezdünk, és őszig sok előadás vár még ránk, közben írjuk az új lemez dalait is. Az esztendőt ismét az Arénában zárjuk december 14-én, ide már kaphatók és szépen fogynak a jegyek. Idén se lazsálunk, annyi biztos.”