Most szól:
Vezeti:
2019.04.10 Szerda . 17:16

Vajon ki nyeri a Trónok harcát?

Már csak páran vannak, akik harcba szállnak a trónért a 8. évadban.

A seregek már csatasorba álltak, hamarosan megtudjuk kié lesz a vastrón, amiért évek óta vérre menő harc folyik. Hiszen már tényleg csak párat kell aludni a Trónok harca befejező évadának érkezéséig. Az elmúlt hét évad során sokan elestek a hatalomért folyatott harcban, ami azt is jelenti, hogy lényegében a lehetséges „győztesek” köre igencsak leszűkült.

Lássuk, kik is esélyesek a trónra!

1. Daenerys Targaryan

A Sárkányok anyja az első évad óta szeretné megkaparintani a vastrónt, amit szerinte jogtalanul vettek el a Targaryan-háztól. Céljának megvalósítása érdekében Dany fiatal hercegnőből, khaleesi, majd harcos királynő lett, akit igazi sárkányok segítik hódító útján. Átkelt a sivatagon, rabszolgák láncait zúzta porrá, majd hajóra szállt, eközben pedig szépen lassan mindenkire rácáfolt, aki kétségbe vonta, hogy egy fiatal nő nem való uralkodónak. Ha kell együttműködő, viszont, ha a helyzet úgy kívánja nagyon is keménykezű vezető. De vajon lehet-e végül Daenerys a Hét királyság úrnője? Nos, az biztos, hogy egy jóslat szerint, ami Missandei fordít neki, akár ő is lehet az, aki elhozza a békét Westerosba.

via GIPHY

2. Havas Jon

Ha az a kérdés, hogy ki a leginkább fair játékos a harcban, az egyértelműen Havas Jon. Ezt már akkor is éreztük, mikor még nem voltunk tisztában a származásával. Nemes lelkű, bátor, az igazság harcos, aki ugyanakkor érző szívű férfi is (ez akár még a veszte is lehet). Törvényes értelemben ő az örökös, hiszen félig Targaryan, félig Stark, vagyis két patinás ház vérvonala egyesül benne. A bökkenő, hogy ezt ő még egyelőre nem tudja…Bran és Sam azonban igen, de kérdés, vajon Jon mihez kezd majd, ha megtudja ezt az egész világát fejetetejére állító tényt. Egy biztos, Jon, noha többször is bizonyította vezetői képességeit, nem kifejezetten hataloméhes, így nála kérdés, hogy meddig megy majd el a trónért. Ám, mivel őt általában valamilyen „nemesebb cél” hajtja, az sem elképzelhetetlen, hogy beáll valaki mellé, és más törekvéseit támogatja majd, csak aztán nehogy a túlzott hősködés vigye a sírba…

via GIPHY

3. Cersei Lannister

Jelen pillanatban ő ül a trónon, sőt Cersei az, aki valahogy mindig úgy tudta forgatni a lapokat, hogy a tűz közelébe kerüljön. Ha taktikáról, vagy cselszövésről van szó, Cersei Lannistert bizony nem kell félteni, még akkor sem, ha a saját családjáról van szó. Kapzsi, kegyetlen uralkodó, aki néha még az Éjkirály gonoszságán is túl tesz. Bér tegyük hozzá, mindent elvesztett, ami fontos volt a számára, s végül Jamie is elpárolt mellőle, így már csak a trón maradt, amiért küzdhet, más kérdés, hogy vajon valóban megszületik-e a gyermek, akivel várandós, és ha igen, az milyen hatással lesz a küzdelmi stratégiájára…

via GIPHY

4. Tyrion Lannister

A legkisebb Lannister is képben van még, és nem véletlenül, hiszen Tyrion már számtalanszor bebizonyította, hogy nem szabad őt alábecsülni. Ráadásul, mint az egyik, ha nem a legbölcsebb karakter mindig ügyesen helyezkedik, és általában egy lépéssel az ellensége előtt jár. Meg kell azonban jegyezni, hogy Tyrion legnagyobb ellenlábasa, pont a nővére, Cersei, aki valószínűleg bármit megtenni, csakhogy Tyrion ne kerüljön trónra. Bár mi nézők, kétségkívül jobban örülnénk, ha a fivér jönne ki a testvérharcból.

via GIPHY

5. Sansa Stark

Sansa hatalmas jellemfejlődésen ment keresztül. Elesett kislányból, feleségnek szánt nemes hölgyből igazi Stark úrnő lett. Ehhez a poklok poklát kellet megjárnia, de elvitathatatlan, hogy sokat tanult a nehézségekből. Rá kellett jönnie, hogy az, hogy nemesnek született, nemcsak a szép ruhákkal és az estélyekkel egyenlő, hanem a felelősséggel is. Most pedig úgy tűnik, ő kész vállalni ezt a szerepet.

via GIPHY

6. Arya Stark

A kisebb Stark lány a legöntörvényűbb a testvérek közül. Ő már kislányként is a maga útját járta, babák helyett kardra vágyott. Nagyon fiatalon ki is szakadt a családi fészekből, s mialatt bejárta szinte a fél világot, kiváló harcos vált belőle. Talán ő túl szabad szellem ahhoz, hogy a vastrónhoz kösse magát, de ki tudja…

via GIPHY

7. Varys

Varys beceneve nem véletlenül a „Pók”. Ügyesen szövögeti a hálóját, amivel könnyen a bűvkörébe von bárkit. Aki érdekei szerint fontos számára, azokat támogatja, akik nem, azokkal szemben könyörtelen. Az sem esik nehezére, hogy egyik napról a másikra oldalt váltson, bár elmondása szerint ő nem egy személyt szolgál, hanem a királyságot. Nála így inkább az a kérdés, kit tart majd végül alkalmasnak arra, hogy a trónra segítse?

via GIPHY

8. Éjkirály

Az Éjkirály még mindig a legmisztikusabb szereplő. Még mindig nem világos, hogy mi is motiválja, miért akarja a holtakból verbuvált seregével leigázni Westerost. Az viszont biztos, hogy emberfeletti erővel és képességekkel rendelkezik és nem mellesleg egy csapat halhatatlan követi bármerre is menjen. A hetedik évad végén a sereg át is lép a Falon, így szinte biztos, hogy a többi jelöltnek valamiképp össze kellene fogni a legyőzéséhez, de még így is kérdéses, hogy vajon meg lehet-e állítani a telet.

via GIPHY

Forrás: NME

Lead: Instagram