Most szól:
Vezeti:
2019.04.28 Vasárnap . 12:01

Medencétől a mezőgazdaságig – Szécsi Zoltán pár éve új hobbira talált

Háromszoros olimpiai bajnokunk hatalmas gazdaságot működtet.

Szécsi Zoltánt valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, hiszen élő legenda, háromszoros olimpiai bajnok vízilabda kapusunk. Ennek megfelelően legtöbben a uszodában láttuk őt brillírozni, de mióta aktív pályafutása befejeződött, új hobbira talált. Zoltán, 2014 ősze óta fejleszt többedmagával egy hatalmas, 200 hektár összterületű gazdaságot. A területen mezőgazdasággal és állattartással egyaránt foglalkoznak. „Nagyon büszkék vagyunk, mert tényleg a semmiből építettünk fel egy tehenészetet”- mesélte bajnokunk.

 

View this post on Instagram

#finamastersvb2017 📷 @mvlsz

A post shared by Szécsi Zoltán (@szecs1zoltan) on

 

Bár ez inkább amolyan hobbi Zoltán számára, a felelősség cseppet sem kicsi, hiszen az ő feladatai közé tartozik a tervezés, a szervezés és a finanszírozás is. Szécsi elárulta, korábban abszolút nem vágyott ilyen életre, a mezőgazdaság ötlete csupán pályafutása vége felé kezdte foglalkoztatni. Azonban már mindez az élete szerves részévé vált és örömmel sétál végig saját gazdaságán. Zoltán szemlélete itt is, akárcsak a medencében az, hogy: „Amit csinálunk, azt csináljuk jól. Igyekszünk mindent jól csinálni.”

 

View this post on Instagram

#ővezetipedigezazéntraktorom🚜#deutzfahr💚

A post shared by Szécsi Zoltán (@szecs1zoltan) on

 

Sportlegendánkat 2018-ban Egri VK elnökének választották, vagyis a vízilabdával mai napig szoros kapcsolatot ápol. Szécsi így immáron két hobbijának tud hódolni, hiszen elmondása szerint számára a sport is az. „Egy borzasztó komoly és nagyon szerethető hobbi, de egy játék. Tehát, mi azért értük el azt, amit elértünk, mert szerettünk játszani (…) Kicsit hasonlít a mezőgazdasághoz. Hogyha ott nem sikerül valami, akkor a saját bőrömet viszem a vásárra”. Egy nehéz nap után pedig jól eső érzés kimenni a hatalmas területre. „Amikor nagyon megtelik a fejem, akkor ki tudok oda menni a szabadba.” - mesélte Szécsi.

Szécsi Zoltán hosszabban mesélt régi és új hobbijáról az Én vagyok itt-ben, amit itt tudtok visszanézni!

Lead: Instagram