Most szól:
Vezeti:
2019.04.29. Hétfő 12:15

8 év után megtörtént a Trónok harcában az, amire oly régóta várunk

Tyűűűűűűű... hát leesett az állunk az új rész láttán, az egyszer biztos. SPOILER VESZÉLY!

Ismét eltelt egy újabb hét, ami annyit jelent, hogy már megint megnéztünk egy Trónok harca részt és már megint egy epizóddal kevesebb van az évadból. Be kell vallanunk őszintén, hogy az első két résztől nem dobtunk hátast, ezét már tűkön ülve vártuk, hogy a harmadik epizódban végre összecsapjanak az élők és a holtak.

Mivel mással is kezdődhetett volna minden, mint a sejtelmes és rendkívül ijesztő várakozással, sötétséggel, amikor nem látsz semmit, de tudod, hogy a holtak bizony mindjárt szemtől szemben fognak veled állni. A csapatok felvették az alakzataikat, mindenki készen áll arra, amire oly régóta, egészen pontosan nyolc esztendeje várunk. Majd pedig megtörténik a brutális összecsapás. Fontos szereplők veszítik életüket, Lyanna Mormont például feláldozza magát azért, hogy az óriással végezzen. Végtelen perceken át zajlik a csata, mi pedig már megőrülünk az izgalomtól, hogy vajon mit hoz majd az epizód vége?

Kulcsszereplőink már az utolsókat rúgják, egymástól függetlenül bekerítették őket a holtak, nincs esélyük a túlélésre. A sárkányok anyja, Havas Jon, sőt még tarthi Brienne is csapdába esett. Ekkor azonban olyan dolog történik, amire valószínűleg csak kevesen gondoltak, inkább azt hittük, hogy igen-igen, ez egyszer majd bekövetkezik, de tuti nem a mostani epizódban, ugyanis meghal az éjkirály. Aki pedig megöli nem más, mint Arya Stark, akiről már nyolc évvel ezelőtt is azt gondoltuk, fontos szerepet kap majd. Hát... ennél fontosabbat nem biztos, hogy kaphatott volna, mi valahol még drukkolunk, hogy számoljon le Cersei-jel is.

Az epizód végén mindenki fellélegzik, hiszen túlélték a birodalom talán valaha volt legnagyobb támadását.

Lássuk mivel kecsegtet a negyedik epizód!

Lead: IMDb