Most szól:
Vezeti:
2019.05.06. Hétfő 10:26

A Trónok harca új epizódjában már megint csak kapkodtuk a fejünket

És a legijesztőbb, hogy már csak két rész van hátra. Vigyázat, a cikk spoiler veszélyes!

Már megint felkeltünk korán és már megint megnéztük a Trónok harca legújabb részét. És azt kell mondanunk, hogy egy picit kétes érzéseink vannak. Végre beindultak az események, de azt érezzük, hogy talán egy kicsit mintha elkéstek volna. Oké, hogy az előző epizódban végre összecsaptak az élők és a holtak, de még az igazi nagy csata hátra van, amikor kiderül, hogy ki lesz a Hét Királyság uralkodója. Erre mindösszesen azonban kettő, azaz kettő epizódunk maradt, ami valljuk be, nem túl sok.

A mostani részben is olyan sok fontos dolog történt, hogy azt még felsorolni is fárasztó. Havas Jon végre elárulta Sansanak és Aryanak, hogy ő valójában egy Targaryen, azonban még mielőtt elmondta volna, megeskette őket, hogy senkinek nem mondják ezt tovább. Nos, néhány percet kellett csak várnunk, Sansa máris elszólta magát Tyrionnak, aki egyúttal ment is Varyshoz.

Gendry megkérte Arya kezét, aki elutasította őt és inkább Királyvárba indult a Véreb oldalán. Brienne és Jamie szerelme végre beteljesült, ám a Királyölő Lannister nem hazudtolta meg őnmagát és az éjszaka közepén faképnél hagyta a magas szőkeséget, és visszaindult örök szerelméhez, Cerseihez Királyvárba.

A sárkányok anyja a rész elején könyörgött Jonnak, hogy senkinek ne mondja el a titkukat, és legyen minden olyan mint régen, de a kérlelés hiábavaló volt. Az északi sereg elindult Királyvár felé, azonban a tengeren Euron serege megölte Daenerys egyik sárkányát, amit amúgy nem értettünk, hogy simán végezhettek volna mindkettővel, de ők mégis csak az egyiket célozták, ahelyett, hogy arra is lőttek volna, amin Dany ül. Miután a hatalmas állattal végeztek, az északi hajóflottára támadtak és egy az egyben elpusztították őket. Tyrion, Szürke Féreg és Varys Sárkánykő partjaira "úszott". A sárkányok anyjának egyetlen barátnőjét, Missandeit elrabolták.

Az epizód talán legbrutálisabb jelenete az volt, amikor a Királyvárat védelmező csapat, Cersei-jel az élen szembekerül az északról érkezett flotta töredékével, élén Tyrionnal és Daenerys-szel. A törpe Lannister hiába kérleli őrült nővérét, hogy adja meg magát, kérése hiábavaló volt, és Cersei amellett, hogy nem adja meg magát, még lefejezi Missandeit is, ami után Dany úgy tűnik eléggé bepöccen. Mondjuk érhető is, hiszen amellett, hogy elvesztette egyik legjobb barátját, Jorah-t, majd megölték a gyermekét, a barátnője is odalett és még szerelmét sem viszonozzák. Hát... nem lehet egyszerű ilyen szituációban megőrizni a hideg vérünket...

Szóval összességében izgalmakkal teli volt a negyedik epizód, ám mint a cikk elején már említettünk, talán túlságosan is sok dolog történt most. Az biztos, hogy az utolsó két rész is brutál erős és akciódús lesz, már meg is jött az előzetes, íme:

Fotó: IMDb