Most szól:
Vezeti:
×
2019.05.10 Péntek . 13:39

Brian May Live Aid koncerttel hívná fel a figyelmet a klímaváltozásra

A legendás gitáros egy grandiózus rendezvénnyel gyűjtene környezetvédelmi célokra

1985. július 13-án rendezték meg minden idők legmonumentálisabb segélykoncertjét, a Live Aid-et: Londonban és Philadelphiában egy időben léptek színpadra a rock legnagyobbjai, a bevételt a szervezők az afrikai éhezők megsegítésére ajánlották fel. A koncertet a helyszínen mintegy 200 ezer, világszerte a tévéképernyők előtt majdnem kétmilliárd néző figyelte. Nem véletlen, hogy a koncerttől a mai napig borsódzik az ember háta, akkor is ha nem látta élőben.

A világsztárokat felvonultató koncert ötlete Bob Geldof fejéből pattant ki. Geldof olyan hírességeket állított a Live Aid színpadára, mint Madonna, Sting, Phil Collins, David Bowie, na meg persze a Queen! A zenekar bő negyedórás fellépését tartják a mai napig minden idők legnagyobb rockkoncertjének, ahol Freddie Mercury önmagát is felülmúlva élete legnagyobb előadását nyújtotta.

A Queen most is aktív gitárosa, Brian May nem rég arról beszélt, hogy talán jól jönne még egy ilyen gigashow, hiszen a környezetszennyezés és a globális felmelegedés káros, sőt veszélyes hatásai egyre inkább érezhetőek. May szerint szüksége lenne a világnak egy újabb ilyen grandiózus megmozdulásra, ahol meg tudják szólítani a fiatal generációt is ebben a fontos témában.

Forrás: NME

Lead: Getty Images