Most szól:
Vezeti:
2019.05.13. Hétfő 13:05

Trónok harca - a rész, amitől leesett az állunk és nem feltétlen jó értelemben

Amikor hét évadon át szeretsz valakit, majd jön egy befejező széria és minden megváltozik. Figyelem, a cikk spoilert tartalmaz!

Tudjátok van az az érzés, amikor van egy sorozat, abban pedig van egy karakter, akit imádsz. Na aztán jön egy rész a sorozatban, vagy több és azt a karaktert jobban utálod, mint eddig az összes többit együttvéve. Jelen állásban pontosan ugyanez történt Daenerys Targaryennel a Trónok harcában, akit hét évadon át szerettünk, mert józan eszével mindig helyesesen cselekedett, azonban gyakran szóba került, hogy nehogy őrült apja nyomdokaiba lépjen. Neeem, nem, tuti nem fog a helytelen útra lépni. Na hát most mégis megőrült a szőkeség úgy tűnik, ugyanis annak ellenére, hogy Királyvárban az összes megmaradt katona megadta magát, sőt a város együtt könyörgött azért, hogy kongassák meg a megadást jelző harangot, Daenerys körülbelül 60 percen keresztül okádja sárkányával a tüzet Királyvárra. Mondjuk az egy kicsit furcsa, hogy most pár tűzokádásba telt csupán elpusztítatni Euron Greyjoy flottáját, valamint az összes skorpiót, amivel az ezelőtti részben pikk-pakk kilőtték az egyik sárkányt, na mindegy... ennek valamiért biztosan így kellett történnie.

Ez a rész egy az egyben 76 percnyi tömény pusztítás, kegyetlenség és fájdalom. Olyan ikonikus szereplők halnak meg benne, mint CERSEI (amit leírni is döbbenetes, ennél sokkal extrémebb halált képzeltünk volna el neki), Jamie Lennister, a Hegy, a Véreb, Euron Greyjoy vagy éppen a mindent tudó Varys. Konkrétan a főszereplők nagy részének annyi.

Arra ugyan számítottunk, hogy hátra van még egy nagy csata a sorozatban, de hogy az ilyen hosszú, ilyen részletes és ennyire kegyetlen lesz, arra kevesen voksoltak volna. Daenerysnek elég keményen elgurult a gyógyszere, mondjuk a múltkori rész óta ez nem is csoda, de azért abban erősen bíztunk, hogy a megadás ellenére nem rohanja le teljesen és égeti fel Királyvárat az emberekkel együtt.

Ezt a részt lehet kétszer is meg kell nézni, hogy felfogjuk az ikonikus főszereplők halálát és kitaláljuk, vajon mit hozhat a mindent eldöntő UTOLSÓ EPIZÓD. Az előzetes már megérkezett hozzá, íme:

Lead: Helen Sloan - HBO