Most szól:
Vezeti:
2019.05.27 Hétfő . 11:41

Második díját is bezsebelte a 13 éves Százados Ábel Cannes-ban

Begyűjtötte második elismerését is Cannes-ban a 13 éves Százados Ábel, aki mint mondta, csak "unatkozott", azért készítette a közel egy perces videót.

Valószínűleg maga az alkotó sem gondolta azt, hogy alig egy perces fekete-fehér kisfilmje ekkora siker lesz majd. Százados Ábel az öngyilkosságra hívja fel a figyelmet alkotásában, ami napjainkban sajnos egy igen gyakori probléma.

Ábel és kistestvére egyébként egy családi születésnapon voltak, amikor is unalmukban elkezdték kipróbálni egy kamera effektjeit. Nagybátyjuknak annyira megtetszett a kisfilm, hogy benevezte a produkciót a Telefonfilmes Fesztiválra, ahol bekerült a legjobbak közé. Ezután már nem volt megállás Cannes-ig, ami valljuk be a filmvilág Mekkája. Itt Ábel filmje először a Legígéretesebb legfiatalabb filmesnek járó díjat zsebelte be, majd ezután övé lett a Legfiatalabb tehetséges filmes elismerés is.

"Kedves Magyarország, Százados Ábel duplázott Cannes-ban. A Global Short Film Awards díjkiosztó gála Mobile Phone Filmmaking szekciójában a “SOHA” című, 13 évesen az akkor 9 éves Olivér öccse főszereplésével, egy Samsung mobiltelefonnal forgatott és vágott “rettenetes és fantasztikus” kisfilmjéért a Hotel InterContinental Carlton Cannes báltermében május 25-én éjjel megkapta a “Youngest Gifted Filmmaker" azaz a "Legfiatalabb Tehetséges Filmes" díjat. Az összes mobiltelefonos versenyfilm közül csak Ábel filmje lett bemutatva a záróünnepségen." - áll édesanyja posztjában a Facebookon, ahol képeket is láthatunk a családról.