Most szól:
Vezeti:
×
2019.05.31 Péntek . 14:45

Otthagyta az orvosit és egy hátizsákkal feljött Budapestre - Járai Márk a Petőfi Pódiumban

A Halott Pénz énekesével folytatódott a Petőfi Pódium műsora.

Járai Márkot a Halott Pénz énekeseként ismerhette meg az ország, azonban azt nem szabad elfelejteni, hogy az ő karrierje szólóban, egy szál gitárral indult és a mai napig is tart, párhuzamosan a zenekar mellett. Anno egy darab hátizsákkal és persze a gitárjával költözött fel Budapestre, bárokban zenélt, eleinte öt, majd tíz, majd egyre több embernek, s most ott tart, hogy a Halott Pénzzel megtöltik a Sportarénát, akusztikus estjeire pedig nem lehet beférni, bárhol is játszik, annyian vannak.

  

Magánéletéről egészen ritkán mesél, sőt mondhatjuk azt is, hogy kb soha, azonban az M2 Petőfi TV új műsorűban, a Petőfi Pódiumban jó néhány érdekességet elárult magáról.

Tudtátok például, hogy Márk fogorvosnak tanult Pécsett, de az utolsó évben otthagyta az egyetemet, hogy a zenei pályát válassza inkább? Vagy hogy a középiskola után és az egyetem előtt pultosként dolgozott, ahol úgy rákapott a Rubik-kockára, hogy még versenyekre is járt, sőt még találkozókra is elutazott a fővárosba? Volt például olyan, hogy napi 12 órát gyakorolt, addig míg ínhüvely gyulladást nem kapott.

Márk ezenkívül imád főzni, fiatalon mesterszakács szeretett volna lenni és ahogy mozog a konyhában, egy percig sem kételkedhetünk abban, hogy az sem lett volna egy rossz pálya neki. Az új kedvence egy szuvidáló gép, amivel imád kísérletezni, a műsorban meg is mutatja hogy működik a szerkezet és milyen finomságot lehet vele csinálni. A főzés iránti szeretete egészen gyermekkorából ered, a Petőfi Pódiumban azt is elárulta az énekes, hogy miért, illetve, hogy mi volt az első étel, amit életében elkészített.

  

Az előadóművész fontosnak tartja a környzetevédelmet, gyakran jár csomagolásmentes boltba, illetve a főzéshez szükséges alapanyagokat főként hazai termelőktől, a piacon szerzi be. Ide is elkísértük.

Megtudhatjátok azt is, hogy anno a kenutáborban milyen dalt dúdolt Márk és ki a mai napig a kedvenc előadőja, valamint egy budapesti szoborhoz is ellátogatunk, melyen leleplezünk egy bakit.

Ha lemaradtál a Petőfi Pódium második adásáról, akkor itt és most azonnal visszanézheted!

Fotó: Krizsán Csaba / MTI