Most szól:
Vezeti:
2019.06.07 Péntek . 12:45

„Vidámság van és rock and roll!" - Nagy Feróval beszélgettünk a közelgő Szabadságkoncertről

Június 16-án ingyenes Szabadságkoncert lesz Budapesten, a Hősök terén, a rendszerváltás 30. évfordulójából. A gigantikus esemény házigazdája nem más lesz, mint a Beatrice frontembere, vagyis Nagy Feró.

Ennek kapcsán a június 7-i Talpra magyar adásában a műsorvezetők telefonon beszéltek a zenésszel, aki mesélt kicsit a nagyszabású Szabadságkoncertről.

Feró amellett, hogy házigazdája lesz a rendezvénynek, fellépőként is láthatjuk, hiszen a Beatrice is színpadra lép olyan előadók és zenészek mellett, mint Vincze Lilla, a KFT, az Emelet, Szikora Robi és az R-GO, Vastag Csaba, Vikidál Gyula, Varga Miklós, Homonyik Sándor, Keresztes Ildikó, a Republic, és a Piramis-évek (Révész Sándor Hivatalos, Závodi János).

A művészeket továbbá a Liszt Ferenc Kamarazenekar szimfonikusai és egy harminc tagú kórus kíséri.

61636868_2932222246918482_5203130824999829504_o

Feró elmesélte, hogy 1989-ben is ott volt a Hősök terén méghozzá gyermekével a nyakában. A telefonos interjúban hozzátette, hogy ő azért is várja a konceret, mert végre sok zenész barátjával találkozhat. A koncertet egyébként nem szeretné túlzottan „ünnepélyessé" tenni, helyette inkább legyen: „vidámság és rock and roll".

A Szabadságkoncert azért is lesz egyedülálló, mivel minden fellépő összesen 3 számot játszik, egy több, mint 30 méter széles színpadon. Az esemény zárásaként pedig az összes zenészt egy közös szám erejéig is hallhatjuk.

A Szabadságkoncert hivatalos eseményét ITT találjátok.

Ha pedig lemaradtatok volna a reggeli adásáról, IDE kattintva már vissza is hallgathatjátok.

Fotó: MTI/Biró István