Most szól:
Vezeti:
2019.06.11 Kedd . 12:10

A Republic is elhozza legnagyobb slágereit a Szabadságkoncertre

Június 16-án vasárnap, nagyszabású koncertet rendeznek a Hősök terén, a 30 éve történt rendszerváltás évfordulójának alkalmából.

A Szabadságkoncerten olyan fellépőkkel találkozhatunk majd, mint Vincze Lilla, a KFT, az Emelet, Szikora Robi és az R-GO, Nagyferó és a Beatrice, Vastag Csaba, Vikidál Gyula, Varga Miklós, Homonyik Sándor, Keresztes Ildikó, a Republic, és a Piramis-évek (Révész Sándor Hivatalos, Závodi János).

Az esemény kapcsán nemrég a Talpra magyar csapata Nagy Feróval beszélgetett, aki nem csak fellépője, de házigazdája is lesz a rendezvénynek. Június 11-én reggel pedig Boros Csabát, a Republic zenekar énekesét és basszusgitárosát hívták fel telefonon.

Csabának különleges emlékei vannak a rendszerváltásról, hiszen abban az évben a Republic előtti zenekarával ő éppen az akkori Szovjetunióban turnézott. Elmesélte, hogy nem mindennapi élmény volt például az, amikor Moszkvában, az oroszok mutatták nekik egy újságban, hogy: „Nálatok megtörtént a rendszerváltás."

Magát az 1990. február 23-án alakult Republicot is egy „rendszerváltó zenekarnak” mondják, pedig ahogy Csaba is elmondta, ők nem tudatosan, hanem ösztönből csináltak mindent.

Az együttes egyébként idén sem unatkozik, hiszen nemrég Torontóban, a kanadai Budapest Parkban koncerteztek, június 16-án pedig már a Hősök terén láthatjuk és hallhatjuk őket, ahol Csaba azt is elárulta, hogy a Repül a bálna, az Ezek voltunk nemrég és Szállj el kismadár című slágerek fognak felcsendülni.

Erről nem érdemes lemaradni!

A Szabadságkoncert hivatalos eseményét ITT találjátok.

Kép: Republic Facebook