Most szól:
Vezeti:
2019.06.14. Péntek 11:38

Ismét a világ élvonalában Symba, a magyar mentőkutya

A világon mindösszesen öt kutya rendelkezik olyan képesítéssel, amivel a magyar Symba.

Elképesztően büszkék lehetünk a 9 éves Symbára, aki a világ öt kutyájának egyike, akik a terület- és a romkutatás minden szakterületén sikeres vizsgát tettek. Minden kutyának meg kell járnia a szamárlétrát, el kell indulni kölyökkutyaként a legalján, a csúcsra azonban rendkívül kevesen tudnak csak feljutni.

Ez a teljesítmény már önmagában is ember(kutya)feletti, Symbánál pedig még inkább, hiszen két évvel ezelőtt, 7 éves korában egy gerincprobléma miatt meg kellett operálni. Az sem volt biztos, hogy teljesen felépül, az maga a csoda, hogy újra a világ élvonalába tudott kerülni.

Az eb gazdája, Balázs László elmondta, hogy a visszatérés mögött elképesztően kemény munka van, napi másfél órát tornáznak Symbával, futópadon sétálnak, illetve különböző labdákon végeznek gyakorlatokat.

Ha kíváncsi vagy, hogy hogyan zajlik egy nemzetközileg elismert vizsga és milyen feladat vár kutyusra és gazdira, akkor nézzétek vissza a csütörtök esti Én vagyok itt!-ben készült riportot, ahol nem csak László volt a vendégünk, hanem a sokat emlegetett Symba is.

Fotó: Cseke Csilla (MTI)