Most szól:
Vezeti:
2019.07.05 Péntek . 12:26

Nyári programajánló Pató Marcival

Sorozatunk folytatódik, méghozzá riportereinkkel. Elsőnek Stumpf Kata árulta el nyári tippjeit, ezúttal pedig Pató Marcin van a sor!

Mivel a döglesztő kánikula alighanem a városban a legkínzóbb, ha csak tehetem, kiszakadok a betondzsungelből. Még akár munka közben is! Ez már csak azért is lehetséges, mert a forgatásaink zömében kipróbálunk vagy felfedezünk valamit, mint például nemrég a Holdvilág-árkot, ahol a fák lombjai alatt sose szúr meg a nap, és ahol a túraútvonal végén legutóbb limonádé és kávé várt bennünket becsületkassza mellett, egy környéken lakó kedves vendéglátó jóvoltából.

IMG_20190623_110429

Limonádéból sincs hiány a Kobuci kertben, ahol az open-air koncertekre járó táncos lábú közönséghez csatlakozok alkalomadtán, bár erről jobb, ha nem közlök képeket. Bár egy jóféle Parno Graszt koncert nyilván nem csak belőlem hozza ki az ungarische Fred Aistert. Kevésbé pörgős de szintén nagyon jó bulinak ígérkezik itt még júliusban a Braindogs koncert, ami Tom Waits fanoknak kötelező, és a hétfő esti kertmoziról se feledkezzünk meg!

IMG_20190628_215438

És persze arra is van megoldás, ha a bitumenes utcák melegétől nem sikerül messze menekülnöm, hiszen filmrajongóként aligha találnék ideálisabb megoldást a helyzet kezelésére a mozitermek hűvösénél. Tarantino következő filmjének a Volt egyszer egy Hollywoodnak az augusztusi bemutatóját várom valószínűleg a legjobban. Meg Luc Bessontól az Annát. Na jó, és a Toy Story 4-et -de az szerencsére már kijött.

Egy külföldi nyaralás is belefér a nyárba, amikor is Normandia és Bretagne felé vesszük majd az irányt, ha pedig itthoni kirándulásról van szó, akkor rokonlátogatással egybekötött programot kieszelve Sopron illetve Balf, vagy éppen Szeged és Sziksóstó a célpont. Utóbbi helyszínen bizonyította be a geográfus végzettséggel éppenséggel nem büszkélkedő nagymamám, hogy Magyarország tényleg rántott hús alakú.