Most szól:
Vezeti:
2019.07.08 Hétfő . 16:21

11 év után új dallal jelentkezett a Pál Utcai Fiúk

11 esztendő PUF-dal nélkül. Most végre megtört a jég.

Ha valaki esetleg nem tudná, a Pál Utcai Fiúk, Molnár Ferenc regénye és a Vígszínház zenés játéka mellett egy 1983-ban alakult magyar zenekart is jelent. Az eleinte garázsban próbáló együttes 1985-ben kezdett koncertezni, feldolgozásokat és néhány saját dalt játszottak. Még ebben az évben kiadták az első demókazettájukat, mely hatalmas sikert aratott, így tovább folytatták a koncerteket, s rá két évre megjelent a második demókazijuk is. Egyre ismertebbé váltak, '88-ban például nézőszám rekordot döntöttek az egyik ikonikus budapesti klubban, s a '80-as évek egyik legmeghatározóbb együttesévé váltak.

1990-ben megjelent a Pál utcai fiúk első nagylemeze Ha jön az álom... címmel, s még ebben az évben két nagyszabású koncertet is adtak. A zenekar azonban nem vágyott teltházas stadionokra, inkább visszavonultak a klubok sötétségébe és ott adtak több száz fantasztikus koncertet. '95-ben például a debreceni Tankcsapdával és a pécsi Kispál és a Borzzal álltak egy színpadon.

Következő albumuk, a Ha jön az élet... 2000-ben látott napvilágot, 14 dallal a fedélzetén, melyben keveredett a régi "PUF-hangzás" az új zenei motívumokkal. Talán itt jött el az a pillanat, amire azt mondhatjuk, hogy abszolút kiteljesedett a zenekar.

A húsz éves jubileumot követő egy éves csendes pihenő után a zenekar újra alkotni és koncertezni kezdett, mígnem végre 2008 tavaszára ismét stúdióba vonultak. A 2008-ban 25 éves Pál Utcai Fiúk zenekar friss energiákkal és lendülettel újabb fejezetet nyitott történetében a Legelő című nagylemezével.

Rengeteget koncerteznek, folyamatosan járják a klubokat és a fesztiválokat, sikerük még ma is töretlen. 13 éven keresztül, viszont semmi újat nem adtak rajongóiknak, így mindenkit meglepetésként ért a hír, hogy ősszel új albumot dobnak piacra. Ennek első dalaként a napokban jelent meg a Kérnéd című dal, melyhez egy jópofa lyrics videót is készítettek. A kommentelők kicsit hiányolják a régi "PUF-os" hangzást és lendületet, azonban a legtöbben nagyon kedvelik a nótát és azt kell, hogy mondjuk, hogy egy roppant jó hangulatú, kedves kis dal született, izgatottan várjuk a továbbiakat!

Azt pedig egy percig se felejtsétek el, hogy a Pál Utcai Fiúk akusztikus koncertje versenyben van az idei Petőfi Zenei Díjon, ahol akár minden nap is szavazhattok!