Most szól:
Vezeti:
2019.07.13 Szombat . 12:03

A Petőfi Pódium évadzárójában: Odett

„Ameddig mozgok, hangot tudok kiadni, addig én a színpadon szeretnék lenni.”

Polgár Odettet 2008-ban ismerhette meg a nagyközönség. Akkoriban még az ’Odett & Go Girlz’ formáció énekese volt, három év után azonban váltott és ’Odett’ néven kezdett szóló karrierbe. Tavaly jelent meg ’Odett 10’ című albuma, mely méltó megünneplése volt 10 éves zenei pályafutásának. A lemez különlegessége abban (is) állt, hogy más formátumok mellett, limitált példányszámban bakelitként is megjelent.

Az énekesnő neve mára összeforrt a zenei színpadokkal, ám kevesen tudják, hogy Odett régebben divattervező szeretett volna lenni. A ruhák iránti szeretet persze nem múlt el, a mai napig kedveli a vintage darabokat és akár egy turkálóban is képes gyöngyszemeket találni. „Úgy érzem, hogy az én színpadi jelenlétem, ezektől a daraboktól plusz látványosságot is kap.” – mesélte Odett.

Fotó: Koncz Márton Fotó: Koncz Márton

Az énekesnő őszintén mesélt arról is, hogy 10 év alatt nemcsak előadóként, hanem emberileg is változásokon ment keresztül. Elárulta, ha visszamehetne az időben, hogy beszéljen múltbéli önmagával, megnyugtatná, hogy minden amit tesz, az úgy jó, ahogy van. „Az önértékelésembe toldanék bele egy nagyobb injekciót.”- emlékezett vissza. S, ha már változások, 2 éve új társ is érkezett Odett életébe, aki nem más mint kiskutyája, Füge. Azóta az énekesnő nemcsak Fügének igyekszik a lehető legjobb gazdija lenni, hanem a felelős állattartásra is szeretné felhívni a figyelmet.

Fotó: Koncz Márton Fotó: Koncz Márton

Odett másik szívügye az utcazenélés, aminek hangulata mindig közel állt hozzá. Így született meg 2 évvel ezelőtt a #ZenélAzUtca projekt, aminek célja, hogy formálják az utcazenészek iránti sokszor negatív érzéseket. Ezzel a sorozattal az énekesnő újra elő tudta hozni magából a zene iránti tiszta szeretetet és alázatot, ami az elmúlt 10 év során kissé megkopott. S, hiába a vizualitás és a divat fontossága, saját elmondása szerint: „Ameddig mozgok, hangot tudok kiadni, addig én a színpadon szeretnék lenni.”

A Petőfi Pódium évadzáró epizódját Odettel az M2 Petőfi TV Youtube csatornáján tudjátok visszanézni!

Lead: Koncz Márton