Most szól:
Vezeti:
2019.07.16 Kedd . 09:30

Egy karszalag ami megvéd... nem csak a fesztiválszezonban

A Xantus a világ első karszalagja, amellyel gyorsan, egyszerűen és megbízhatóan letesztelheted az italod, ellenőrizheted, hogy tartamaz-e ghb drogot, vagy sem.

Egy német egyetemista lány, Kim Eisenmann fejlesztette ki a karkötőt 2018-ban, miután egyre több olyan emberről szerzett tudomást, akit tudta nélkül „begináztak", majd kiraboltak, vagy szexuálisan bántalmaztak.

Németországban, Ausztriában és Csehországban a drogériákban is leemelhetik a terméket a vásárlók a polcokról, de rengeteg híradásban is szerepeltek már, például a BBC is írt róluk.

Továbbá Angliában, Svájcban, Hollandiában, Belgiumban és Luxemburgban már most, nemsokára pedig Franciaországban is kapható lesz.

xanszalag

A Xantus Drinkcheck Hungary csapata most Magyarországra is elhozta ezt a karkötőt, hiszen a tapasztalatok szerint, hazánkban is egyre nagyobb szüksége lehet rá minden szórakozni vágyó embernek.

A használata igen egyszerű:

1. Tedd fel a karkötőt a csuklódra.

2. Keverd össze az italod!

3. Csepegtess 1-2 cseppet a karszalagod tesztmezejére!

4. Várj 2 percet!

5. Ha tartalmaz ghb jellegű anyagot, akkor KÉK színűre változik a teszt mező a karszalagon, ha viszont tiszta, akkor zöld marad.

Miért lett pont karszalag?

1. Megelőző védelem

Már a szimpla használat által védelmet nyújt, mert a tetteseket elriasztja attól, hogy Veled próbálkozzanak. Jelzést ad arról, hogy tudatosan foglalkozol a biztonságoddal és egészségeddel, emiatt a drogcseppeknek nincs esélyük Nálad.

2. Partibiztos

Nem kell Magad figyelmeztetni, emlékeztetni, hogy nehogy otthon hagyd, aggódnod, hogy elveszítsd, ráadásul nem kell hozzá táska sem.

3. Emlékeztető funkció

Mindenki ismeri: a szülők állandóan mondogatják, hogy „Vigyázz Magadra!”, de egy buliban erről gyorsan megfeledkezhetsz. Amint azonban megpillantod a csuklódon a karpántot, máris eszedbe jut, hogy fokozottan odafigyelj.

DSC09481-3

A Xantus egy dupla-teszter, karszalagonként KÉT ital ellenőrzésére tudod felhasználni. Nem szükséges minden italt tesztelni, abban az esetben a legtanácsosabb a szalag használata, ha véletlenül szem elől tévesztetted az italod.

Ha úgy alakult, hogy nem figyeltél, vagy esetleg nem megbízható embertől fogadtál el italt, akkor a karpánttal ellenőrizheted, hogy biztosan nem tartalmaz semmi olyat a poharad, amiről nem tudsz. Karszalag nélkül új italt vásárolhatnál magadnak plusz pénzért vagy megkockáztathatnád az egészségedet és testi épségedet is akár.

Mindkét esetben a Xantus karpánt az egyszerűbb és olcsóbb alternatíva.

Mennyire megbízható?

A Xantust egy független, német szervezet bevizsgálta, egy tanulmány a megbízhatóságát és egy a viselhetőségét tanulmányozta.

A karszalag pedig már díjat is nyert, mégpedig a Promotion Gift Award díjat 2019-ben a “Streuartikel” (szóróanyag) kategóriában.