Most szól:
Vezeti:
2019.07.24. Szerda 13:31

Magyarországon forgatták az év musical filmjét – Nézd meg a trailert!

Szeptember 6-án jön Melanie Martinez első mozija!

4 évvel első nagylemeze, a Crybaby után szeptember 6-án újabb albummal rukkol elő az amerikai, szürrealista horrorklipjeiről és babavilágáról elhíresült Melanie Martinez. A K-12 című korong megjelenésével egy napon egy 90 perces, egész estés film is kijön majd, melyet tavaly szeptember és december között, Magyarországon, számos hazai színész és statiszta szereplésével forgattak.

  

2018 szeptemberében látogatott Melanie Martinez először Budapestre, mikor is Instagram sztorijaiban elárulta: második nagylemezéhez készülő filmjéhez keres helyszíneket fővárosunkban. A szemfüles rajongók ekkoriban a Kálvin tér környékén, Sopronban, számos templomban és fürdőben is elcsíphették a 24 éves énekesnőt, csakúgy, mint gyorséttermekben vagy plázákban, ahol teljes hétköznapi módon sétálgatott, nem mindennapi külsejével.

  

A film forgatása október közepén kezdődött, melyet azóta nagy titkolózás kísért. Bár a filmből néhány részletet már láthattunk Melanie közösségi oldalain, és a dalok részletei is szivárognak ki, ám a trailer megjelenéséig sok infót nem tudtunk a K-12-ről. A július 23-án megjelent előzetes azonban lerántja a leplet néhány titokról.

Az előzetesben számos magyarországi helyszínt láthatunk: az iskola, melybe Melanie és a K-12 osztály életét kísérhetjük végig, valójában a fertődi Esterházy-kastély. A fürdős jelenetet a Széchenyi fürdőben vették fel, és a Szabó Ervin könyvtár tükörtermét is kiszúrhatjuk pár képkockában. A magyar szereplők egy részéről már fényképet is közölt le egy rajongói oldal: Tóth Natália egy Lucy nevű lányt, Heim Vilmos pedig Brandont fogja alakítani a filmben.

  

A történet szerint az első album videoklipjeiben megismert Cry Baby (Melanie Martinez) iskolás lesz. A kalandos sztori a bentlakásos gimnázium, a diákokat manipuláló, patriarchális rendszerének megdöntéséről szól. Persze, ez elsőre nagyon komolyan hangzik, ám a film tele lesz humorral, váratlan fordulatokkal, sok-sok tánccal, és persze a K-12 várva várt dalaival.

A K-12 különlegessége, hogy a multitálentum énekesnő felel minden egyes feladatért. Ő írta, rendezte a filmet, szerezte az összes dalt, válogatta a helyszíneket, tervezte a ruhákat és a parókákat, sőt, még a végeredmény vágásában is közreműködött. A pletykák szerint a Netflixen megjelenő szürreális horrormusical a világ számos pontján mozikba is fog kerülni. A magyarországi vetítésekről és premierről még nem tudunk pontos információt, de ígérjük, ha bármi kiszivárog, mindenképp megosztjuk veletek!