Most szól:
Vezeti:
2019.07.24. Szerda 11:24

Ősszel érkezik a Budapesten koncertező Iggy Pop új albuma

Július 24-én beveszi a parkot Iggy Pop a rajongók legnagyobb örömére. Az pedig már csak hab a tortán, hogy ősszel új albummal jelentkezik.

Szerda esti Budapest Parkos koncertje elé Iggy Pop egy igazi szenzációval készült: három év kihagyás után idén szeptember 6-án egy vadonatúj szólóanyagot jelentet meg Free címmel. Legutóbbi, Post Pop Depression című lemeze – amelyen egyébként a Budapest Parkot tavaly szintén megjárt Josh Homme (Queens of the Stone Age) működött közre – igazi sikersztorinak bizonyult: az akkor 68 éves legenda ugyanis korábban még sosem ért el ilyen magas helyezést az amerikai és a brit albumeladási listákon. Így talán minden eddiginél magasabbak az elvárások, de Iggy Pop szerint ez az anyag teljesen más lesz mint bármi, amit korábban tőle hallhatunk.

„Ezen az albumon más szerzők mondandóját tolmácsolom, én csak a hangomat kölcsönzöm a gondolataiknak. A Post Pop Depression turnéi után biztos voltam benne, hogy sikerült megszabadulnom az egész addigi életemet és karrieremet beárnyékoló, krónikus önbizalomhiánytól és bizonytalanságtól. Viszont ahelyett, hogy örültem volna ennek, üresnek és kimerültnek éreztem magam. Csak el akartam bújni a napszemüvegem mögé, hátat fordítani mindennek, és továbbállni – szabad akartam lenni. Tudom, hogy a szabadság csak egy illúzió, egy érzés, de mindig mindent ennek az érzésnek rendeltem alá. Így született ez az album is: egyszerűen csak hagytam, hogy megtörténjen.”

Ezen a napon tehát a csodás hír mellé rögtön egy vadonatúj és egyben címadó dal is érkezett, amit ha szerencsénk van, talán nálunk játszik majd először július 24-én a Budapest Parkban. Minden idők egyik legdinamikusabb, legszuggesztívebb színpadi jelenlétéről ismert Iggy Pop egy legenda, akit az életben mindenkinek legalább egyszer látnia kell a színpadon – így pedig garantáltan epikus este elé nézünk!

Este pedig ne felejtsétek el nézni 21.05-től az Én vagyok itt!-et az M2 Petőfi TV műsorán, hiszen a helyszínről jelentkezünk!

Fotó: Getty Images