Most szól:
Vezeti:
2019.08.08. Csütörtök 13:25

The 1975, Chvrches és Yungblud - Íme a Sziget csütörtöki, kihagyhatatlan programjai!

Még ki sem hevertük a Sziget nyitónapját és a fenomenális Ed Sheeran koncertet, megyünk is tovább a második napra! A csütörtök is rengeteg világsztárt és klassz programot tartogat számunkra, nézzük is, mi lesz ma!

A nagyszínpad csütörtöki headlinere nem más, mint a “Somebody Else” című indie popsláger előadója, a brit The 1975 zenekar. Az ő, 21:30-as fellépésüket további világsztárok vezetik fel, köztük a rockabilly zene félistenei, a Franz Ferdinand, és a The Verve egykori énekese, Richard Ashcroft, akinek a “Bitter Sweet Symphony”-t is köszönhetjük. A Love Revolution a nagyszínpad programját egy közös üvöltéses special partival, és Dr. Jane Goodall, az ENSZ békehírnökének beszédével színesíti majd.

Az A38 színpad programját a svéd popcsaj, Tove Styrke nyitja 17 órakor, akiket az angol Pale Waves nevű indie banda követ majd. A brit rockkal itt nem állunk meg, 20:15-kor érkezik a színpadra a 22 éves polgárpukkasztó punksrác, Yungblud. A Welshly Arms blues koncertje után a skót, elektronikus zenében utazó Chvrches következik, akik idei “Here With Me” című slágerétől zengett az összes rádió. A színpadon ezután a DJ-ké lesz a főszerep, jön Elderbrook, és Sonny Fodera, aki egyenesen Ausztráliából érkezik hozzánk.

Hazai előadókkal is találkozhatunk jócskán ezen a napon. A Petőfi Rádió színpadán láthatjuk a Nagyszínpad döntős Koszi Jankát és az Ivan And The Parazolt, míg a Music Boxban akusztikusan Kardos-Horváth Janó, illetve Szekeres Andris és Barbaró zenél majd. A nosztalgikus ritmusok kedvelőinek az Ámokfutók, Miss Bee a Bestiákól, az UFO együttes és a Flash kedvez majd. A Magyar Zene Házában klasszikus, opera és jazz koncerteknek lehetünk szem-és fültanúi, bemutatkozik többek között a Sziget Symphony Orchestra is.

A mozi programja a következő: 12:00-tól a János Vitéz, 14:00-tól a Könnyű leckék, 16-tól az Apró mesék, 23:00-tól pedig Az úr hangja című filmet kerülnek majd vetítésre.

Mi sem maradunk le a Szigetről, kövessetek minket az Instán, pörgessétek a Facebookot és nézzétek 21:05-tól az Én Vagyok Itt-et, beszámolókért és interjúkért első kézből!

Fotó: Rockstar Photographers