Most szól:
Vezeti:
2019.08.09. Péntek 08:56

Szigetelők, figyelem! Íme a harmadik nap programja!

A housetól, az electropopon, az indien és a soulon át egészen a hip hopig - avagy ilyen stílusokat hallhatunk ma, a Sziget fesztivál harmadik napján.

Tegnap ellepték a világsztárok a színpadokat, fergetegeset buliztunk. Nézzük meg, ma (pénteken) melyik előadókra érdemes odafigyelni!

A nagyszínpadon, a mai este fő fellépője nem más, mint a holland származású lemezlovas, Martin Garrix. Martin már visszatérő fellépő országunkban, a Szigeten láthattuk őt 2015-ben, illetve a Balaton Sound-on is többször, és a Volt fesztiválon is bulizhattunk rá. 19:45-kor a svéd csajpop egy kiemelkedő alakját láthatjuk, koncertet ad nekünk Tove Lo, akinek Habits című számát szinte kizárt, hogy ne ismerjük. Persze a hip hop zene sem maradhat ki, erről 6lack (ejstd: black) fog nekünk gondoskodni, az amerikai származású rapper. Hazai hatalmas kedvencünket is láthatjuk ma a nagyszínpadon, a Punnany Massifot, akiket talán nem is kell bemutatni. Sötétedés után pedig a glowstick party teremti meg a hangulatot, ahol színes neoncsövekkel a kezünkben táncolhatunk.

Soul és R&B rajongók figyelem! Az A38 sátorban 17 órakor, Grace Carter lép fel, aki 2017-ben robbant be a köztudatba, Silence című számával. Őt követően az ausztrál indie rock bandát láthatjuk, a Gang of Youthsot. Őket pedig a szintén rockzenét játszó Yearsayer nevezetű banda követi. Ezután Xavier Rudd fog nekünk gitározni egy hatalmasat. Őt pedig a norvég származású Anna fogja váltani, az Anna of the North című formációval. A továbbiakban még a magyar származású Sammiebeatset, Huccit, Apashet és Bevildet élvezhetjük.

Ha inkább hazai előadók koncertjét élveznénk jobban, nem kell kétségbe esni, ma is gondoskodtak magyar fellépőkről. A Petőfi rádió színpadján 17:45-kor fellép az elektronikus zenét játszó, 2019-es Nagy-szín-pad jelölt, New Level Empire, őket követi az alternatív rockbanda, a Fran Palermo, akik az utóbbi időben már külföldi ismertségre is szert tettek.

Az Európa stage-en elcsíphetjük az Esti Kornél zenekart. A Global Village színpadán fellép Lajkó Félix, hazánk egyik kiemelkedő hegedűvirtuóza. A Sláger FM sátorban 22 órakor DJ Elf rázza fel a hangulatot, utána pedig egy kihagyhatatlan Necc party következik, ami remek zárása lehet a Sziget harmadik napjának.

A mozi a mai napon is üzemel: koradélután a Keménykalap és krumpliorr című magyar filmet nézhetjük, 14 órakor a Friss hús nemzetközi fesztivál rövidfilmjeit láthatjuk, 23-kor pedig, ha igazán nagyot szeretnénk nevetni, semmiképp nem érdemes kihagyni a Valami Amerika 3 vetítését.

A Cirque du Sziget sátrát is ajánlott meglátogatni, egész nap különleges előadásokkal várják az érdeklődőket.

Ha még többet szeretnétek látni a Sziget fesztiválból, nézzétek az M2 Petőfi TV Insta és Facebook oldalát, 21:05-kor pedig kezdődik az Én vagyok itt!, ahol beszámolók, interjúk és egyéb érdekességeket láthattok!

Fotó: Rockstar Photographers