Most szól:
Vezeti:
2019.08.31 Szombat . 17:01

Imádta a ’80-as és ’90-es évek zenéit – 22 éve nincs közöttünk Diana hercegné

1997. augusztus 31-én Diana hercegné tragikus autóbalesetet szenvedett. A világot sokkolta a hír - az emberek hercegnéje volt, mindenki imádta és ismerte őt. Élénk volt és vidám, ismert volt humanitárius törekvéseiről és jellegzetes divatérzékéről. Rajongott a korszak zenéjéért, ezt a barátságok is igazolják – de mi volt Diana hercegné kedvenc zenéje és mi a története?

Mint az emberek többsége, Diana hercegné is imádta a ’80-as és ’90-es évek zenéit. Olyan barátságokat köszönhetett ennek az időszaknak, mint Michael Jackson, Fredddie Mercury, Elton John és George Michael. Néhányan az egykori hercegné igazán jó barátai voltak, de mi is lehetett Diana kedvenc zenéje a korszakból és mi a történetük?

Lionel Richie – „Hello”

Lionel Richie 1984-es dala a „Hello” a korszak toplistájának élén szerepelt – és Diana hercegné is odáig volt érte. 2015-ben Vilmos herceg részt vett egy eseményen, ahol Lionel Richie előadóként lépett fel és a következőt mondta az E! news szerint:

„Sok évvel ezelőtt lehetőségem nyílt találkozni Diana hercegnével, és ma este itt van velünk Vilmos herceg. El kell mondanom nektek, hogy megtiszteltetés veletek lennem ma itt, de főleg ezzel az úriemberrel, mivel az édesanyja anno odajött hozzám, és azt mondta: „Az én kedvenc dalom a Hello.” Szóval azt gondolom, hogy ezt az estét ma neked ajánlom, barátom!”

Az énekes először egy londoni koncertjén találkozott, az akkor még csak 25 éves Diana hercegnével. Richie és akkori felesége, kettő mini bőrdzsekit ajándékozott az akkor még gyermek Vilmos és Harry hercegnek.

Michael Jackson – „Dirty Diana”

Diana hercegné köztudottan rajongott Michael Jacksonért, akivel jó baráti kapcsolatban is voltak a későbbiekben. Károly herceg és az egykori hercegné első találkozása Jacksonnal, 1988-ban történt, mikor az énekes a Wembley Stadionban lépett fel a „Bad World Tour” turnéja kapcsán. A popkirállyal a királyi pár a backstage-ben találkozott a koncert kezdete előtt – Diana mindenképpen szerette volna tudni előre, hogy elhangzik-e a „Dirty Diana”, ugyanis az volt a kedvenc dala. Jackson az mondta nem fogja előadni, mivel tiszteli a hercegnét és nem szeretné ezzel esetlegesen megsérteni. Diana állítólag ragaszkodott a dalhoz, ám a koncert során, az időkorlát miatt mégsem hangzott el.

Forrás: Cheatsheet, Eonline

Lead: Getty Images