Most szól:
Vezeti:
2019.09.03 Kedd . 18:00

A drogtól megvédő karkötő lesz a jövő? Dr. Zacher Gábor megmondja

Az elismert toxikológus választ ad a kérdéseinkre.

Napjainkban sajnos számtalan olyan esetről hallani, amikor lányok elmennek bulizni, egy pillanatra nem figyelnek az italjukra és máris olyan szert tesznek bele rosszakarók, amiket a legrosszabb ellenségünknek sem kívánunk. A GHB-t a köznyelvben csak Ginaként ismerik, azt azonban tudni kell róla, hogy rendkívül veszélyes. Az áldozatok általban semmire nem emlékeznek az éjszakából, így akár olyan dolgok is történhetnek velük, amik büntetendőek. A másnapi rosszullét a legkevesebb ahhoz képest, ami az áldozattal előző éjszaka megtörténik. Nem lehet elegendő felületen felhívni az emberek figyelmét arra, hogy soha, egy pillanatra se hagyjuk őrizetlenül az italunkat és az egyk szemünket mindig tartsuk a poharunkon. Ha pedig megkínál minket valaki, még csak véletlenül se fogadjuk el!

A számtalan bűncselekmény megelőzése érdekében egy tehetséges fiatal feltalálta a karkötőt, ami néhány pillanat alatt kimutatja, hogy került-e az italunkban tudatmódosító szer. Az elv rendkívül egyszerű, a karkötőt értelemszerűen a csuklónkra kell helyezni, fel kell keverni az italunkat, néhány cseppet a "test" mezőre cseppenteni, várni 2 percet, majd megnézni milyen színű lett a karkötő. Ha kék színre változik, akkor tartalmaz az ital GHB-t, ha marad zöld, akkor az italunk rendben van.

A karkötő híre rendkívül gyorsan terjedt az interneten, ami nem is csoda, hiszen egy zseniális találmány. A dolognak mi is utánamegyünk és a péntek esti Én vagyok ittbe elhívjük Dr. Zacher Gábor toxikológust, aki választ ad többek között arra a kérdésre, hogy elképzelhető lesz-e az, hogy csak ilyen karkötővel indulunk bulizni a jövőben, de szó esik a jelenlegi magyarországi helyzetről is és a prevenció mellett sem megyünk el szó nélkül.

Érdemes lesz pénteken is 21.05-től velünk tartani!

Fotó: Unsplash