Most szól:
Vezeti:
2019.09.03 Kedd . 17:08

Összeköt a vérünk - Családmeséink 2. rész összefoglaló

Ha esetleg lemaradtál volna a második adásról...

Összeköt a vérünk - így szól a Családmeséink második részének témája. Az adás egyik főszereplője a Parno Graszt zenekar, studiónkba pedig a Romani Design alapítója, Varga Helena és Varga Erika látogattak.

A nagysikerű Parno Graszt zenekarhoz egészen Paszabig utaztunk, ahol otthonában látogattunk meg a népes családot. Az első és legnehezebb kérdés az volt, hogy kibogozzunk ki kinek a lánya, fia, testvére, édesapja, édesanyja vagy éppen nagybácsija. Az egy dolog, hogy mi nem voltunk tisztában a dolgokkal, de még maga a család sem tudta néha, hogy ki kinek a kije. Felajánlották, hogy rajzolnak egy családfát, de nem ígérték, hogy azzal is beljebb kerülnénk a megoldáshoz. Az ebédlőasztal mellé is leülhettünk, ami persze roskadásig volt étellel. Válogatgathattunk a töltött káposztából, a fasírtból, a töltött húsból vagy éppen a rántott húsból. Ebéd közben sztorizgatott a zenekar és kiderült, hogy nekik ez az életforma és az amit csinálnak, úgy tökéletes, ahogy van. Imádnak a szeretteikkel koncertezni, járni az országot és véleményük szerint pontosan attól működik az egész ennyire jól, mert mozgatja a szeretet. Szeretet nélkül, mit sem érne a zene. Paszabról még Kisvárdára is átugrottunk, ahol fellépése volt a Parno Grasztnak, így egy kicsit a turnébuszos életükbe is beleshettünk, de azt nem áruljuk el milyen volt, hiszen akkor már nem lenne semmi meglepetés az adásban.

A studióba egy testvérpár, Varga Helena és Varga Erika látogattak, akik a nagysikerű Romani Design mögött állnak. A márka nélkül már nem telik el divathét, szájról szájra terjed a hírük. A beszélgetésből kiderül, hogy hol és hogyan kezdődött a közös munka, de megtudhatjuk azt is, hogy Helena a divattervezés mellett másban is rendkívül tehetséges, s amivel kapcsolatban még vannak álmai, amiket el szeretne érni. Úgy, ahogyan a Parno Grasztnál, itt is megtudhatjuk, hogy a család az első, hogy annál nincs is fontosabb dolog a világon és hogy Erikának mit jelentett az ő drága nagymamája. Rókusfalvy Lili azt is kideríti, hogy mennyi idő alatt indult be a Romani a tervezett célhoz képest, miért mondott nemet egy fiatal lánykérésre Erika, vagy éppen ki mit tud segíteni a márka fejlődésében a családból.

Az biztos, hogy egy rendkívül jó hangulatú második adást sikerült összerakni, szuper vendégekkel, jó zenével és kiváló beszélgetésekkel, szóval, ha lemaradtál róla, akkor ne is gondolkodj, nézd vissza most!