Most szól:
Vezeti:
×
2019.09.10 Kedd . 13:07

A színész, akinek minden filmjében szurkolunk - 59 éves lett Colin Firth

59 éves lett az Oscar-díjas Colin Firth. Büszkeség és balítélet, A király beszéde, Kingsman: A titkos szolgálat, Egy egyedülálló férfi, Bridget Jones naplója. Csak, hogy néhányat említsünk azokból a felejthetetlen filmjeiből. De mi van a szerepek mögött? Miért is szimpatikus mindenkinek, és miért szurkol neki mindenki minden egyes alkotásban? Nézzünk most róla néhány érdekességet!

A király beszéde

Az egyik talán leghíresebb szerepe VI. György király karaktere volt, amiért Oscar-, Golden Globe- és BAFTA-díjat is kapott. A beszédhibás uralkodót azonban először nem Colin Firth játszotta volna el, hanem Paul Bettany, aki végül visszautasította a szerepet.

Gitárfétis

A színészet mellett Firthnek a zenéhez is van tehetsége. Igazi „gitárőrültnek" tartja magát, így természetesen játszani is tud a hangszeren. Ezt például a 'Mamma Mia' című filmben is megmutatta.

Külső

A színész külseje mellett sem lehet elmenni szó nélkül. A Los Angeles Daily News azt mondta róla: „Colin ​Firth az a karakter, akiben a nők a férfit imádják, az erősebb nem képviselői a zseniális színészt tisztelik.” Persze a hölgyek tehetsége miatt is szeretik, azonban a színész valóban nem hozta mindig a sármos angol úr karaktert. Fiatalabb korábban inkább a hippi külsőt választotta, amihez persze a hosszú haj passzolt. Igaz, Colint különösebben nem érdekli ez a téma, a People magazin 2001-ben A világ 50 legszebb embere" közé választotta.

Dumbo

A színész nem fél érzelmesebb oldaláról sem beszélni. Elárulta ugyanis, hogy a Dumbo című rajzfilm (amikor a kis elefántot elválasztják édesanyjától), mindig könnyeket tud csalni a szemébe.

Hamburger

Habár tényleg egy igazi brit úriember, ez a gasztronómiai ízlésében nem feltétlen így van. Egyik kedvenc étele ugyanis a(z amerikai) hamburger. Jó gazdagon, baconnel és sok-sok sajttal, ahogy azt kell.

Boldog születésnapot Colin Firth!

Forrás: Factinate

Lead: Getty Images