Most szól:
Vezeti:
2019.09.18. Szerda 20:07

A ’27-esek klubja’, ahova nem érdemes tartozni – Jimi Hendrix 49 éve nincs köztünk

Tehetségüket senki sem kérdőjelezte meg, ikonikus alakok voltak, igazi művészemberek, akik örökre beírták magukat a könnyűzene történetébe, és tragikusan fiatalon hagytak itt minket. Jimi Hendrix 49 éve nincs köztünk és tagja volt a klubnak, ahova nem érdemes tartozni. De mi is az a ’27-esek klubja’?

A ’27-esek klubja’ (vagy ’27-es klub’) elnevezés azokra a zenészekre és énekesekre utal, akik 27 éves korukban hunytak el, a legtöbb esetben tisztázatlan és rejtélyes körülmények között.

A ’27-es Klub’ kezdeti tagjai

Robert Johnson (bár ez vitatott), amerikai bluesgitáros, Brian Jones, a Rolling Stones gitárosa és alapítótagja, majd Jimi Hendrix. Az első három személy, akiket elsőkként tartunk számon a tragédiasorozat kapcsán. Hendrix és Jones halálának pontos körülményei a mai napig vitatottak.

Janis Joplin októberben, Jim Morrison pedig júliusban veszítette életét. Az „eredeti klub” 6. tagja a Nirvana egykori frontembere, Kurt Cobain. Morrison-ra, a The Doors egykori frontemberére a kádjában találtak rá, Cobain pedig állítólag saját kezűleg vetett véget életének – ám mindkettő eset szintén nem egyértelmű, máig vitatott körülményűnek számít. Később, a kezdetben 6 tagból álló klub bővült további művészekkel.

Amy Winehouse, hatszoros Grammy-díjas énekesnő 2011. júliusában lett a klub tagja.

Bárcsak sose jött volna létre ez a klub.

Lead: Getty Images