Most szól:
Vezeti:
2019.09.19. Csütörtök 16:16

Istenadta tehetség – bemutatjuk a fotós Bryan Adamst!

Szeptember 28-án ingyenes koncertet ad Budapesten, a Hősök terén a Grammy-díjas kanadai világsztár, Bryan Adams, akinek a zene mellett van még egy óriási szenvedélye: a fotózás, és mi tagadás, van érzéke hozzá! Keresett divatfotósnak számít, képei a legismertebb magazinokban szerepelnek. Ismerjétek meg most ti is a tehetséges fotóst, Bryan Adamst!

A kezdetek

„Dalt írni nem nehéz, jó dalt írni annál inkább. Valahogy így vagyok a fotózással is: képeket csinálni nem nagy kunszt, viszont elkapni a pillanatot, és megörökíteni azt képen, na, az nem egyszerű feladat!” – nyilatkozta egy interjúban Bryan Adams, aki szinte előbb kötött barátságot a fényképezőgéppel, mint a gitárral. Már kamaszként szorgalmasan kattogtatta a szülei Kodakját, igaz, akkor még senki nem gondolta (maga Adams sem), hogy egyszer majd a legnagyobb divatmagazinok kapkodnak a képeiért.

Önportré Önportré

Ha egyszer beindul a szekér…

Eleinte – ahogy ez általában lenni szokott – Bryan Adams is a családtagjait fotózta, majd idővel híres barátai is a kamerája elé álltak (köztük a néhai Amy Winehouse), és különleges, intim hangulatú portréképeinek hála a neve elkezdett jól csengeni fotós berkekben. 2002-ben őt is meghívták a II. Erzsébet brit királynő trónra lépésének 50. évfordulója alkalmából szervezett arany jubileumi ünnepségre, hogy készítsen képeket a királyi családról. Az egyik akkor készített fotója később bélyegen is megjelent Kanadában, egy másik pedig, amin II. Erzsébet, Fülöp herceg oldalán látható, jelenleg a londoni National Portrait Gallery múzeumban van kiállítva.

Amy Winehouse Amy Winehouse

A keresett divatfotós

Bryan Adams a portréfotózás mellett később érdeklődni kezdett a reklám- és divatfotózás iránt: mestere a „sztárok fotósaként” emlegetett, néhai Herb Ritts volt. A legendás fotóművész jó munkát végzett, tanítványa az egyik legkapósabb divatfotós lett. Képei szerepeltek a Vogue, a Harper’s Bazaar, a Vanity Fair, a GQ, az Esquire magazinok címlapjain, a legismertebb divatcégeknek készített reklámkampányokat, számtalan díjat nyert, több fotóalbumot is kiadott, és a világ legnevesebb kiállítóhelyein volt tárlata.

Kate Moss Kate Moss

Zenei karrier vagy fotózás?

A kanadai zenész számára ez nem is kérdés: bár imád a kamera mögött állni, sosem adná fel a fényképezésért a zenei karrierjét. Azt mesélte egy interjúban, hogy a fotózás révén kiszakadhat kicsit a mókuskerékből, és a turnék után kifejezetten üdítő a konyhájában kialakított fotóstúdióban tenni-venni. Egyvalamit nem szeret csak a fotózással kapcsolatban: nem szívesen kerül a gép lencséje elé! :) De a kamera mögött istenien érzi magát, íme a bizonyíték, kattints a galériára!


Sean Penn

Forrás:

the photogallery.se/bryanadams

bryanadams.com

Pinterest