Most szól:
Vezeti:
×
2019.09.24 Kedd . 15:22

Nem sírunk többé Sean Bean miatt - a színész nemet mond a filmes halálra

Ned Stark (Trónok harca), Boromir (A Gyűrűk Ura), Ulrich (Fekete halál), Alec Trevelyan (James Bond: Aranyszem). Mi a közös ezekben a karakterekben? Az, hogy mindegyiket Sean Bean keltette életre a képernyőkön, valamint az, hogy mindegyik szereplő meghalt az adott filmben/sorozatban.

A 60 éves színészt valahogy mindig megtalálták ezek a szerepek. Több mint húsz alkalommal halt meg a szemünk láttára, így gyakorlatilag már az volt meglepő, ha egy film utolsó kockáiban még élve láthattuk.

Ezt azonban most már Sean Bean is megelégelte. A színész - aki 35 éve dolgozik a szakmában -, elmondta, hogy nem szeretne több olyan szerepet elvállalni, ahol alá van írva a halálos ítélete. Hozzátette, hogy el akarja kerülni azt, hogy egy film vagy sorozat az ő halála miatt kiszámítható legyen. Azt viszont egyáltalán nem bánná, ha mondjuk súlyos sérüléseket szenvedne egy adott produkcióban, de legalább életben maradna.

Ezek után viszont felmerül a kérdés, hogy pont azért lesz kiszámítható egy alkotás, mert tudjuk, hogy Sean Bean karaktere biztosan a túlélők táborát erősíti majd?

Ezt majd az alkotók eldöntik, de addig is, vegyük sorra a színész eddigi halálait!

A fenti videó is bizonyítja, hogy nem véletlenül ragadt rá Beanre az a mondat, hogy: „Tudod... a színész, aki mindig meghal!" De ennek ellenére, nem ő a rekordtartó. Sőt, az angol színész csupán a 4. a rangsorban, hiszen „filmes halál szempontból" megelőzi őt Vincent Price, Lugosi Béla és John Hurt is!

Lead: IMDb