Most szól:
Vezeti:
×
2019.10.02. Szerda 10:13

Új stúdiólemezzel jelentkezik Ákos

Négy év után új stúdiólemezzel jelentkezik Ákos. Az album 2019. október 2-án jelenik meg IDŐSZIGET címmel, gazdag képanyaggal, 32 oldalas füzettel CD-n, valamint digitálisan letölthető formátumban az ismert zeneáruházakban és streaming-szolgáltatóknál!

A kiadványon tizennégy tétel kapott helyet: a tavalyi, platinalemezes HAZATALÁL-középlemez sikerdalai (pl. a Hazatalál vagy a Nem kell más vigasz) újrakevert, újramaszterelt formában szerepelnek az albumon – további tíz vadonatúj kompozíció társaságában. Több slágervárományos szerzeményt és más érdekességeket is tartogat az album, például ezen a lemezen mutatkozik be Ákos 17 éves lánya, Anna – szerzőként és énekesként is!

A felvételeket a nagy sikerű, 150 ezres (!) látogatottságú TURNÉ2019 koncertjei közötti időben rögzítették Ákos hangstúdiójában, itt készült a keverés és a maszter is. Az érett hangzásvilág a rockműfaj nemzetközi nagyjait idézi, bízvást mondható, hogy ez a Xolar Stúdió eddigi legkomplexebb felvétele, régi iskola szerint rögzített dobokkal és gitárokkal, valamint rafinált, a '80-as éveket idéző szintetizátorhangzással, bonyolult vokálokkal, sokrétű keverési- és maszteringmunkával.

„Évek óta dolgozunk ezeken a dalokon. Az első akusztikus gitáros demókat a szintirock-turnénk kellős közepén rögzítettem 2013-ban” – emlékszik vissza a Kossuth-díjas énekes, aki idén a Petőfi Zenei Díjkiosztón elnyerte Az év férfi előadója címet is. „Számomra nagy élvezet, igazi kreatív munka a stúdiózás, szeretek a dobmikrofonozással kísérletezni vagy a gitárhangzáshoz keverni a stúdiófolyosó zengését. Az Idősziget-albumot komoly mérföldkőnek tartom: a címadó dalban minden benne van, amit erről a műfajról az elmúlt 30 évben megtanultunk. A Néma fohász az első szólólemezem akusztikus világába, a Csend leszek a szintipop-korszakba repíti a hallgatót. Az Elhiszem zenéjét Anna lányom jegyzi, vele mindig nagy élmény együtt énekelni, és ezúttal a közönség is hallhatja az eredményt. A Felemel lesz az elsőként kiemelt dal az albumról, erre saját rendezésű klip is készül. Bevallom, nagyon várom, hogyan reagál a közönség erre a sok munkát sűrítő kiadványra.”

A nagyszabású lemezbemutató koncert a Papp László Budapest Arénában lesz 2019. december 14-én, szombaton.