Most szól:
Vezeti:
2019.10.03. Csütörtök 15:07

Nem fog rajta az idő – a születésnapos Gwen Stefani

Együttesben és szólóénekesként is megállta a helyét, akinek tehetsége a divatra is kiterjed. Gwen Stefani (ha hiszed, ha nem) 50 éves lett.

Imádja a musicalt, csak 17 éves volt, mikor énekelni kezdett, 2005-ben 5 Grammy-jelölést kapott, ma már mindenki ismeri a nevét – ő Gwen Stefani, aki több éve van már a pályán. Bizonyította tehetségét a zene minden területén és azon kívül is, ennek ellenére a korát letagadhatja. Boldog születésnapot!

No Doubt

A ’No Doubt’ (1986) együttes énekesnője majd állandó frontembere volt – a kezdetekben John Spence volt a csapat frontembere, de ’87-ben tragikusan elhunyt. Az együttes nehéz időket élt meg Spence halála, Stefani és a basszusgitáros, Tony Kanal szakítása miatt is. A nehézségek ellenére megjelent 6 stúdióalbumok, ebből az egyik gyémántlemez lett. 28 eladott albummal és 2 Grammy-díjjal rendelkeznek.

Szólókarrier

2004-től az énekesnő szólókarrierbe kezdett – novemberben megjelent első önálló albuma a ’Love. Angel. Music. Baby.’ és végeredményben az album háromszoros platinalemez lett az USA-ban. Több olyan ismerős dal is szerepel az albumon, mint például a ’What You Waiting For?’, ’Hollaback Girl’, ’Luxurious’ és a rapper Eve-vel közös dal a ’Rich Girl’.

Az album első dala a ’What You Waiting For?’ valójában az énekesnő aggodalmáról szól, mivel szólókarrierbe kezdett és bizonytalan a fogadtatással kapcsolatban. Azonban jól tette, hogy belekezdett ebbe a projektbe, ugyanis az egyik legjobban sikerült dalként tartják számon az albumról. Innentől kezdve egyértelműnek tűnt, hogy Gwen Stefani szólóénekesként is megállja a helyét.

Második önálló albumára 3 évet kellett várni. A ’The Sweet Escape’ 2006 decemberében jelent meg. Ismerősek lehetnek a következők: ’Wind It Up’, ’4 In The Morning’ és az Akonnel közös felvétele a ’The Sweet Escape’, amit az énekesnő minden idők legjobb dalaként tartanak számon.

2007-ben turnéra indult, Budapesten is fellépett októberben.

Forrás: Wikipedia

Lead: Getty Images